Rick Scholten biedt wedstrijdbal aan wedstrijd Mariënberg-Bergentheim

19 maart 2017 Evenementen

Rick Scholten biedt wedstrijdbal aan voor de wedstrijd Mariënberg – Bergentheim.

De kanaalderby Mariënberg-Banthum is altijd al een bijzonder beladen wedstrijd. Maar dat was deze keer nog eens extra! Want was Mariënberg in staat nog een paar punten af te snoepen van de buurtvereniging met zijn kampioenaspiraties? Op het Westerpark ging de bal rollen, nadat de wedstrijdbal wel op een heel spectaculaire manier was aangeboden.

De eerste selectie van v.v. Mariënberg speelt al jaren in een tenue met shirtreclame voor een goed doel. De laatste jaren is dat goede doel de `Bultje Foundation´. De Bultje Foundation ‘Laat kinderen kind zijn’ is een initiatief van Camping & Vakantiepark Beerze Bulten *****, dat zich ten doel stelt om middelen beschikbaar te stellen voor kinderen die het moeilijk hebben door een handicap of doordat ze langdurig ziek zijn. Om dit te bewerkstelligen kan het kind een onvergetelijke dag of beleving worden aangeboden. Het kan ook een bijdrage zijn in de vorm van een hulpmiddel die het leven aantrekkelijker of gemakkelijker kan maken. De `Bultje Foundation´ bestaat sinds 2008 en heeft al veel instellingen en kinderen blij mogen maken.

Om het goede werk van de Bultje Foundation te onderstrepen was er voor aanvang van de wedstrijd extra aandacht. Want Rick Scholten, 9 jaar oud uit Oud-Bergentheim, heeft Osteogenesis Imperfecta en is gekluisterd aan een rolstoel. Ondanks zijn beperkingen straalt hij een enorme levenslust en -vreugde uit. Hem was gevraagd wat hij ervan zou vinden om de wedstrijdbal aan te bieden voor de wedstrijd Mariënberg tegen Bergentheim.  En dat deed hij. Want Rick landde met een helikopter op het hoofdveld van het Westerpark landen om de wedstrijdbal aan te bieden. Voor hem extra bijzonder omdat hij een fanatiek supporter is van v.v. Bergentheim. Maar dat was nog niet alles. Want Gerrit Jan Hagedoorn van de Beerze Bulten bood hem die middag ook een cheque aan voor een VIP arrangement in het Nieuwe Giga Konijnenhol van de Beerze Bulten.  Immers het nieuwe Giga Konijnenhol opent per 1 april a.s. haar deuren nadat het de afgelopen tijd spectaculair uitgebreid is met een klimtoren met netconstructies, een bowlingbaan en een uitgebreid trendy Hamburger Pizza restaurant. 

VIP zijn betekent voor Rick: opgehaald gaan worden met een limo om dan samen met zijn vriendjes een onvergetelijke dag te beleven in Beerze! Natuurlijk ontbraken gister de VIP´s Bultje en Aart Schroefdraad niet van Beerze Bulten! Ook aanwezig was raadslid Rick Brink, zelf zo bekend met deze aandoening, om dit geweldige initiatief luister bij te zetten. Net als wethouder Douwe Prinsse, die net als de spelende teams ook een duit in het zakje deed voor dat goede doel. Rick Scholten bedankte iedereen tenslotte zelf voor alle mooie gebaren, waarna hij met de beide elftallen op de foto ging. 

En de wedstrijd, de kanaalderby? Die eindigde 2-2 gelijk, nadat Bergentheim met 2-0 voor kwam te staan. Nu zullen de Banthummer buren er de komende wedstrijden alles aan moeten doen om die kampioenaspiraties hoog te houden!