Recordaantal wandelaars Gramsberger Torentocht

26 maart 2017 Evenementen

Recordaantal wandelaars  Gramsberger Torentocht.

Het lekkere lentezonnetje lokte zaterdag bijna 1200 wandelaars naar Gramsbergen. Met de in totaal gestarte 1164 wandelaars vestigde de Gramsberger Torentocht opnieuw een record. Niet eerder kwamen zoveel mensen wandelen in de buurtschappen rondom Gramsbergen. De wandelaars kwamen werkelijk uit het hele land, van Limburg tot Groningen en van Zuid- en Noord-Holland tot Flevoland. Er werden zelfs buitenlandse lopers gespot,  enkele Duitsers en een Belg.

Maar Gramsbergen zelf en de omliggende plaatsen lieten zich niet onbetuigd. Vele mensen uit de regio trokken de wandelschoenen aan voor een tocht van 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer, met start en finish in multifunctioneel centrum De Binder. Met op de kop af 400 wandelaars was de 10 kilometer de meest gelopen route. Al ver voor de opening van het inschrijfbureau stonden de eerste deelnemers voor de deur en in de loop van de ochtend waren de parkeerplaatsen vol.

De wandelaars deden de organisatoren en vrijwilligers van Stichting ProGram blozen door hun vele complimenten. Opmerkingen die veelvuldig werden gehoord waren: ‘prachtige routes, geweldig weer, mooie omlijsting, heel gezellig, top-organisatie’.  Er was weer flink ingestoken op het thema beleving, met muziek van dweilorkest SDG Ane en de zingende boswachters Jos Kloppenburg en Nico Arkes, een wandeling door de stallen van de familie Fokkert in Holthone, waar die ochtend een kalfje was geboren, een heerlijke versnapering, een deel van de routes over landgoed De Groote Scheere (met een stempelpost in restaurant De Ganzenhoeve) en langs de Vecht en naar de molen in het Duitse Laar. Daar verzorgde de firma Jerrink op voortreffelijke wijze de catering. Bijzonder was de bustocht van enkele kilometers in tientallen jaren oude bussen van het Nationaal Bus Museum.

Breakfastrun.

Maar er was meer dan wandelen. Ook werd voor de zesde keer de Breakfastrun gehouden in samenwerking met M&M Run Events. Die trok met ruim tachtig hardlopers wat minder deelnemers dan in voorgaande jaren. Na hun kilometers voor het centrum van Gramsbergen genoten de atleten van een Engels ontbijt in Gasterij Spiezz. De jeugd kon speuren door Gramsbergen en dat deden tussen de 25 en 30 kinderen.

Bekijk een impressie van de dag op diverse plaatsen in het album.