Quint geeft concert op landgoed Beerze: 2 juli!

14 juni 2016 Evenementen

Het was een vrolijke boel gisteravond in ’t Sumpel in de Jan Steenstraat in Hardenberg. Op maandag avond repeteert muziekgroep Quint hier altijd. Quint is de Hardenbergse Jostiband, de band waarmee jongeren en volwassenen met ­ een verstandelijke beperking en met leer­- en gedragsproblemen, omringd door vele vrijwilligers zo veel muzikaal plezier beleven. Het was de laatste repetitie voor de zomer. Daarna was er tijd voor koffie met koek, voordat ieder weer zijns weegs ging. In september gaan ze weer verder met de wekelijkse repetities. Maar een aantal optredens gaan intussen nog wel door. Volgende week maandagavond zijn ze onder leiding van de vaste dirigente Herma Geertman weer te zien en te horen  in woonzorgcomplex ’t Haarhuus in Westerhaar.

En daarna, op 2 juli, reist het hele gezelschap naar landgoed Beerze. De ‘CGZ Zang en Vriendschap’ uit Mariënberg organiseert in de tuin van het landgoed een concert dat om 19 uur begint. Natuurlijk hopen ze op heel mooi weer opdat het evenement in die ambiance daar dan optimaal tot zijn recht komt en natuurlijk omdat alle leden gek zijn op muziek maken. Dat is immers weer eens wat anders dan in een zaal of een kerk. Mochten de weergoden onverhoopt niet mee werken, dan wijkt men uit naar de Sions kerk in Mariënberg. Overigens worden er tijdens dat evenement ook pennen verkocht (1 euro per stuk) om de kosten van een gezellige avond voor al die muzikanten te dekken.

Een van de smaakmakers in de bezetting van muziekgroep Quint is Eddie Ekkel. Hij draait nu al weer een aantal jaren mee en blijkt een alleskunner te zijn. Hij bespeelt niet alleen de gitaar, hij speelt op meerdere instrumenten. Dat niet alleen. Want binnen de begeleiding van Quint wordt gezegd: “Eddie Ekkel is altijd present. Je noemt maar een liedje, hij speelt het altijd. Hij kent ze allemaal”. Hij zal, net als alle andere muzikanten, binnenkort vol trots het nieuwe T-shirt gaan dragen dat gesponsord is door www.drukwerkdeal.nl.

Trouwens …….. voor de optredens in de wintermaanden is Quint nog op zoek naar vervangende truien. Wellicht leest een bereidwillig sponsor dit bericht om hen daarmee te helpen.

De Stuw en STARS en muziekgroep Quint.

Stuw Aangepaste Recreatie en Sport (STARS) organiseert in de regio activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke, zintuiglijke en/ of verstandelijke beperking, motorische of andersoortige beperkingen leer- en/of gedragsbeperkingen een chronische aandoening. STARS organiseert activiteiten in de gemeente Hardenberg en Ommen. Er worden sport- en spelactiviteiten georganiseerd zoals zwemmen, rolstoelhockey, ontmoetingsavonden, muziek maken, dansen en knutselen. Deze activiteiten worden aangestuurd door deskundige leiding en/of docenten met de hulp van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Een eigen inbreng van de leden vindt STARS belangrijk. Zij worden, als het kan, zoveel mogelijk betrokken bij de voorbereiding en/of uitvoering van de activiteiten. Muziekgroep Quint is zo’n activiteit, wiens eerste optreden na de zomer weer is op 12 september op Camping De Oldemeijer.

Zie ook een eerder bericht over Quint.

quintrepetitie 1

quintrepetitie 2

quintrepetitie 3

 

,