Programma Paard & Buitenleven 2017 bekend

24 februari 2017 Evenementen

Programma Paard & Buitenleven 2017 bekend

Het wedstrijd- en showprogramma voor Paard & Buitenleven 2017 is bekend, met als uitschieter: De Grote Prijs van Hardenberg. Het programma bestaat verder uit een showavond met tuigpaarden, de Master Diervoerders Finales, een Bixie-show (kür op muziek) en er zijn wedstrijden in verschillende rubrieken. Paard & Buitenleven is hét hippisch evenement van Noordoost-Nederland en vindt plaats van woensdag 29 maart tot en met zondag 2 april in Evenementenhal Hardenberg.

Tijdens de openingsdag komen vanaf 9.30 uur meerdere ruiters in de bak en zijn er doorlopend wedstrijden in de klasse M, Z, B en L. De eerste dag wordt vanaf 19.30 uur spectaculair afgesloten met een showavond van tuigpaarden. In 2016 keerde dit sensationele onderdeel, na een korte afwezigheid, terug op de agenda. Dit succes wordt dit jaar herhaald.

Masters Diervoeders Finales

Ook op dag twee zijn er doorlopend wedstrijden. Aansluitend vinden in de avonduren twee nationale wedstrijden plaats: Nationaal 1.35 m en Nationaal 1.40 m. De volgende dag (31 maart) begint met twee wedstrijden in de klasse’s L en M. Vanaf 14.00 uur is er de wedstrijd Nationaal 1.35 m en Nationaal 1.40 m. De gehele vrijdagavond staat in het teken van Masters Diervoeders Finales Klasse B t/m Z. Ook is er op deze avond een KWPN Dressuuravond.

De Grote Prijs van Hardenberg

De zaterdag vormt het klapstuk van Paard & Buitenleven 2017. Verspreid over de hele dag zijn er wedstrijden: 5-jarige paarden 1.15 m, 6-jarige paarden 1.25 m en 7-jarige paarden 1.30-1.35 m. De Kleine Grote Prijs 1.40 m – het voorproefje op de ‘grande finale’ – staat gepland om 18.30 uur. Aansluitend volgt de Shetland Pony Grand National en het spectaculaire onderdeel ‘springen zonder zadel’. De zaterdagavond wordt afgesloten met het hoogtepunt van Paard & Buitenleven: De Grote Prijs van Hardenberg (1.45 m).

Pony’s op zondag

De afsluitende zondag is omgedoopt tot ‘ponydag’. Vanaf 9.30 uur komen diverse competities in actie. Om 17.00 uur begint de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. De zondag bestaat ook uit een bixie-show (kür op muziek) en voor kinderen is er pony rijden. Het complete programma en de kaartverkoop voor Paard & Buitenleven is te vinden op www.paardenbuitenleven.nl

Eerste editie onder nieuwe titel

Paard & Buitenleven (voorheen PAARD Hardenberg) beleeft dit jaar haar eerste editie onder de nieuwe naam. Naast een wedstrijd- en showprogramma is er een beurs met standhouders op het gebied van onder andere ruitersport en buitenleven. Meer informatie: www.paardenbuitenleven.nl.