Politie traint Verkeersregelaars Ommen

8 juli 2016 Nieuws

Politie traint Verkeersregelaars Ommen.

De verkeersregelaarspoule in Ommen is inmiddels alweer ruim 2 jaar actief en inmiddels is er een vaste groep van zo’n 25 verkeersregelaars die ervoor zorgt dat de evenementen in Ommen verkeersveilig verlopen. ‘De verkeersregelaars hebben een drukke zomer voor de boeg’, aldus coördinator Anneke Ruitenberg. ‘We verlenen bijvoorbeeld assistentie bij de Bissinghdagen en Jumping De Driehoek, maar we helpen ook campings om het aankomende en vertrekkende caravans te begeleiden. Ook worden we steeds vaker gevraagd om te assisteren in onze buurgemeenten zoals in Hardenberg’. De verkeersregelaars worden regelmatig getraind in theorie maar ook in de praktijk. Daarom werd donderdagavond samen met de Politie Ommen een praktijkavond georganiseerd met diverse oefeningen.

‘Het is mooi om met elkaar zo’n praktijkavond te doen’, aldus verkeersregelaar van het eerste uur Jan Bouwhuis, die nog een oproep wil doen. ‘Omdat het aantal evenementen sterk stijgt zijn we eigenlijk nog op zoek naar nieuwe verkeersregelaars. Verkeersregelaar zijn geeft veel voldoening. Je hebt een belangrijke taak bij evenement en dat wordt gewaardeerd. Dus wil je graag maatschappelijk actief zijn en ben je graag buiten, meld je dan aan!’.
Ook verkeersregelaar worden? Neem dan contact om met Aline Hofstee van het secretariaat van Stichting Helemaal Ommen via telefoonnummer 0529-462338.

07075366-ibr-no

07075406-ibr-no

07075371-ibr-no

07075385-ibr-no

 

 

 

 

 

07075400-ibr-no

Met dank voor geleverd beeldmateriaal door Marjolijn Rhee van www.natuurlijkommen.nl