Podium groots heropend!

3 maart 2017 Nieuws

Podium groots heropend!

De nieuwe eigenaren Rik Schutte en Gerko Kremer heropenden gisteravond het bekende uitgaanscentrum onder de nieuwe (oude) naam Podium. Immers, het podium van weleer kende glorietijden en de beide ondernemers willen die tijden uit volle macht weer terug laten keren.

Het was destijds Jan Kremer (gen familie) met een groep vrienden die in 1985 het horecapand Tivoli destijds overnam en onder de naam discotheek Celebration een nieuwe weg in sloeg. Het was onder andere Edwin Evers (Radio 538) die er zijn loopbaan als deejay startte. In de negentiger jaren wijzigde de naam in De Stam en vervolgens in Podium. Het bedrijf was naast discotheek toen ook een locatie waar grote Nederlandse en buitenlandse bands optraden waaronder Toto. In 2010 kwam er een nieuwe uitbater die er de naam Crazy Horse aan gaf, maar in 2015 noodgedwongen moest sluiten.

Gisteravond dus was het burgemeester Peter Snijders die op de bekende rode knop mocht drukken om daarna de allereerste act in het nieuwe Podium in gang te zetten, waarmee de zaak geopend was. Het streven is om iedere zaterdagavond een concert te geven met eens in de maand een grote klapper, zoals eerder al in de media stond.

Daarnaast zijn deejays die in het verleden een aardige naam hadden in het Hardenbergse uitgaansleven, zoals Jan Gerrits en Herman Sibon, benaderd om te komen draaien. Het was ook Herman Sibon die gisteravond de heropening presenteerde. Men wil zich met de kleine zaal richten op de jeugd van nu, met deejays die muziek van deze tijd draaien. Het bruincafé wordt in ere hersteld. Daar is Hollandse muziek te horen. Verder komen op de vrijdagavonden de alcoholvrije teenageparty’s terug en iedere tweede zondag van de maand zijn er jamsessies. Op doordeweekse dagen kan het pand worden gebruikt voor bedrijfsfeesten en bruiloften. Ook denken Kremer en Schutte aan de mogelijkheid om bands te laten repeteren en verhuur, bijvoorbeeld aan dansgroepen die zonder huisvesting zitten.