Pleinfestijn, groots feest

22 augustus 2015 Fotoreportages

De tweede editie van het Pleinfestijn, het laatste onderdeel van het Zomerfestival in Hardenberg, was een nog groter succes dan in 2014. De organisatie had geleerd van de geweldige eerste editie, en veel zaken organisatorisch goed aan gepast. Voorzichtig hoopte men op 6.000 bezoekers na de 5.000 van vorig jaar. Echter, in de tweede helft van de avond kon speaker Piet Cees van der Wel al melden dat men al een goede schatting had van zo’n 7.500 feestgangers op de Markt.

Vorig jaar genoten dus al duizenden mensen van het muziekspektakel. Dit jaar moest het weer een groot succes worden. En dat werd het! Met de komst van Yes-R, André Hazes jr., Anita Meijer en Loïs Lane was het een feest voor iedereen. Net als vorig jaar zorgde de band Beethoven Rocks voor een spectaculaire show tussen deze optredens. Het Pleinfestijn was gratis toegankelijk.

Alle leeftijden
“Met deze brede programmering willen we alle leeftijden aanspreken”, vertelde Gerwin Binnenmars, die samen met Geja Krol en Jos Warringa deel uitmaakt van de werkgroep Pleinfestijn,  vooraf. “Yes-R is heel populair bij de jonge doelgroep. André Hazes Jr. doet het momenteel geweldig en is echt een topzanger. Anita Meyer gaat al wat langer mee. Zij kan echt een feestje bouwen en dat geldt ook voor Loïs Lane. Dat zijn vakvrouwen, die krijgen Hardenberg wel in beweging! Vorig jaar hebben we goede ervaring op gedaan met Beethoven Rocks als begeleidingsband. We zijn blij dat zij er ook dit jaar weer bij zijn.”

De organisatie kon inmiddels rekenen op de hulp van zo’n vijftien sponsoren, allemaal ondernemers uit de gemeente Hardenberg.