Paardensport van de bovenste plank tijdens Paard & Buitenleven

30 maart 2017 Evenementen

Super paardensport in de Evenementenhal in  Hardenberg. Nog vier dagen lang. 

De spectaculaire tuigpaardenavond maakt ook dit jaar onderdeel uit van Paard & Buitenleven. In 2016 keerde dit onderdeel na een korte afwezigheid terug in Hardenberg. De organisatie wil bezoekers de welbekende sfeer van de zogeheten ‘klompenavond’ te laten beleven. Jarenlang was deze ‘klompenavond’ een begrip in de paardenwereld, maar het event wordt niet meer georganiseerd. De tuigpaardenavond is daar de vervanger voor.

De terugkeer van de tuigpaardenavond leidde vorig jaar al tot veel enthousiasme en belangstelling in Hardenberg. De organisatie verwacht dit jaar nog meer interesse. “Iedereen is op zoek naar de sfeer die altijd hing op de zogeheten klompenavond”, zegt Jos Bosman namens de organisatie. “De klompenavond werd elders in de regio georganiseerd, maar staat de laatste jaren niet meer op de agenda. Toch neemt de behoefte naar zo’n avond steeds meer toe. Met onze tuigpaardenavond spelen wij graag in op die behoefte. Het mag dan onder een andere naam zijn, maar de basis blijft hetzelfde: een avondvullend programma vol sensationele shows en wedstrijdrubrieken in combinatie met die belangrijke Oudhollandse gezelligheid”, aldus Bosman.

De tuigpaardenavond staat volledig in het teken van het aangespannen paard. Tijdens de shows en wedstrijdrubrieken wisselen tuigpaarden, Hackneys en Friese paarden elkaar af. Paardenliefhebbers hoeven niet lang te wachten op deze tuigpaardenavond, want het event wordt al op de eerste dag van Paard & Buitenleven gehouden. Het begon met Eenspannen Tuigpaarden, Dames twee/vierwielige kar. Daarna was er een show met een viertal Friese Hengsten ( De Nieuwe Heuvel).

Het hippisch paardenfestijn van Noord- en Oost-Nederland vindt plaats van woensdag 29 maart tot en met zondag 2 april in Evenementenhal Hardenberg. 

Eerste editie onder nieuwe titel

Paard & Buitenleven (voorheen PAARD Hardenberg) beleeft dit jaar haar eerste editie onder de nieuwe naam. Naast een wedstrijd- en showprogramma is er een beurs met standhouders op het gebied van onder andere ruitersport en buitenleven. Het volledige programma van Paard & Buitenleven staat online: www.paardenbuitenleven.nl.