Overdracht Openluchtbad Olde Vechte een feit

13 mei 2016 Nieuws

Openluchtbad Olde Vechte volledig op eigen benen

logo

Op 29 april onthulden wethouder Ko Scheele en het bestuur van Stichting Openluchtbad Olde Vechte het nieuwe logo van Openluchtbad Olde Vechte. Hiermee markeerden de gemeente Ommen en de Stichting Openluchtbad Olde Vechte, de overdracht van exploitatie en beheer van het openluchtbad van gemeente naar de stichting. Daarna opende  het openluchtbad haar deuren voor het zwemseizoen 2016 en was er een feestelijke middag voor het publiek met gratis toegang.

De gemeente Ommen bleek genoodzaakt het beheer van het openluchtbad onder de loep te nemen. In 2014  werden  daarover de eerste gesprekken gevoerd met een werkgroep van inwoners uit Ommen die het openluchtbad een warm hart toedragen. Uit deze werkgroep is een nieuw stichtingsbestuur gevormd. Dit nieuw gevormde stichtingsbestuur heeft samen met de gemeente een groot draagvlak gecreëerd voor het open houden van het openluchtbad. Het bestuur heeft  een grote groep vrijwilligers konden gemobiliseerd. Hiermee konden de taken tussen de stichting en de gemeente worden verdeeld en daardoor werden de plannen voor het behoud van het openluchtbad haalbaar. “Dat het bestuur zoveel vrijwilligers bij elkaar heeft gebracht, toont de betrokkenheid van de Ommense bevolking bij het openluchtbad ”, zei wethouder Ko Scheele. “De inzet van deze vrijwilligers en het actieve stichtingsbestuur zijn belangrijke pijlers voor het draaiende houden van het bad. Ik ben dan ook blij dat dit zo positief is opgepakt in de samenleving.”.

Proefdraaien

In 2015 is proefgedraaid met de nieuwe taakverdeling. In dat overgangsjaar is intensief samengewerkt met de directie van zwembad Carrousel. Hierbij zijn naast de uitwisseling van kennis ook de tarieven van Olde Vechte en Carrousel op elkaar afgestemd. Abonnementhouders kunnen op deze manier voor het recreatief zwemmen van beide baden gebruik maken. Voor zwemlessen kan men terecht in zwembad Carrousel.

Openluchtbad Olde Vechte was er klaar voor

Het zwembad heeft voor dit seizoen ligbedden en nieuw spelmateriaal aangeschaft en het terrein beschikt nu over gratis wifi. De website is vernieuwd en ook prettig leesbaar op een mobiele telefoon. De gemeente heeft de parkeerplaats aan de zwembadzijde opnieuw ingericht  om het  openluchtbad, ook bij drukte bij het strandje aan de Vecht, goed toegankelijk te houden. Het openluchtbad is van eind april tot begin september geopend voor publiek. Meer informatie over openluchtbad Olde Vechte is te vinden op de vernieuwde website www.openluchtbadoldevechte.nl

Bekijk de foto’s van vanmiddag in openluchtbad Olde Vechte. Het ziet er prima uit!

olde vechte

olde vechte 2

olde vechte 3

olde vechte 4

olde vechte 5

olde vechte 6

olde vechte 7

olde vechte 8

olde vechte 9

olde vechte 10

olde vechte 1