Oudheidkamer HVA krijgt 2 schilderijen in bruikleen van de gemeente

1 september 2017 Nieuws

Oudheidkamer HVA krijgt 2 schilderijen in bruikleen van de gemeente Hardenberg.

Sinds gister is de oudheidkamer  van de Historische Vereniging Avereest HVA  in Dedemsvaart verrijkt met een tweetal schilderijen. Ze worden ter beschikking gesteld door de gemeente Hardenberg. Het is een werk van Paul Bodifee genaamd de Zaaimansakker en een werk van Ben Snijders met de naam Stillevens. Wethouder René de Vent was naar De Kalkovens gekomen om persoonlijk de formaliteiten af te handelen waarna in een gezamenlijke actie met de dames Geja Krol, Karin Mijnheer en Barend Rooseboom van de HVA de schilderijen  van de verpakking ontdaan werden en de officiële overhandiging een feit werd. 

In de oudheidkamer wordt er regelmatig (zo mogelijk elk seizoen) een nieuwe expositie opgesteld. Dit jaar is het thema: “Honderd jaar ‘Avondicht”.
Wat men verder altijd in de oudheidkamer vindt?
– 
Heel veel informatie over het ontstaan en de ontwikkeling van het van de voormalige gemeente Avereest. In de bibliotheek is een uitgebreide collectie boeken, waarin men de nodige informatie over dit gebied kunt vinden. Er staan vele mappen met foto’s van: Oud Avereest, Balkbrug en Dedemsvaart, maar ook mappen met groepsfoto’s van scholen, verenigingen, bedrijven, enz. Niet vergeten mag worden de ruime collectie foto’s en informatie over schepen, die in Avereest bij diverse scheepswerven, zijn gebouwd. (Kijk hiervoor bij “Meer historie“). Eigenlijk teveel om op te noemen.
– 
Een authentiek winkeltje uit het het begin van de vorige eeuw.