Oscar voor film IJsbaanvereniging Slagharen

29 februari 2016 Nieuws

Breaking News!!!!  Oscar voor film IJsbaanvereniging Slagharen.

Slagharen – Herma Maat uit Schuinesloot heeft vannacht een Oscar gewonnen voor beste actrice in een buitenlandse korte film. Samen met Merle Bakker nam ze het bijzondere beeldje in ontvangst in Hollywood. Het sprookje van de de IJsbaanvereniging Nooitgedacht uit Slagharen met een film voor de Clubkas Campagne van de Rabobank lijkt voor maar voort te duren.

In het kader van de Clubkas Campagne van de Rabobank werd onlangs een korte film gemaakt door TV Coach uit Slagharen. Herma Maat speelt hierin een van de hoofdrollen. Merle Bakker speelt haar jongere ik. Vorige week ontving de vereniging al schriftelijk de nominatie. Voorzitter Michel Bakker was blij verrast en heeft direct geregeld dat er een afvaardiging af zou reizen.

De campagne van de IJsbaanvereniging voor geld voor nieuw meubilair neemt hierdoor wel heel een bijzondere wending. Van een leuk campagnefilmpje naar aandacht van buitenlandse pers, naar een nominatie en nu het winnen van een Oscar. De vereniging hoopt dat dit succes tot veel stemmen voor de campagne zal leiden. “Dat is nog steeds ons doel. De oude bankjes uit de zestiger jaren, eindelijk kunnen vervangen voor nieuwe. Zo’n Oscar is leuk maar je koopt er geen nieuw meubilair van. Hij krijgt een mooi plaatsje in de kantine,” aldus voorzitter Michel Bakker.

Ondertussen schitteren Herma en Merle op de rode loper. En schieten verscheidene fotografen hun plaatjes. Het is nu hun “moment of fame”.

oscar gewonnenmediu (Custom)
Fotobijschrift: Herma Maat (met Oscar) en Merle Bakker op de rode loper bij de Oscars.

Voor voorgaande informatie over deze ijsbaanvereniging en hun korte film,  klik hier.