Organisatie SamenLoop voor Hoop in volle gang

26 februari 2016 Korte berichten

De Gemeente Hardenberg loopt mee en staat op 27 en 28 meibij stil bij kanker  in het Kruserbrinkpark in Hardenberg. De organisatie om de 24-uurs wandelestafette SamenLoop voor Hoop Hardenberg tot een groot succes te maken is in volle gang. Informatieavonden werden gehouden en de verkoop van de Kaars van Hoop gaat binnenkort van start. Iedereen die meer informatie wil over deelname aan de SamenLoop voor Hoop was welkom tijdens een van de informatiebijeenkomsten. Dat gebeurde al in Hardenberg in het LOC+, in De Bo in Bergentheim, in het Dorpshuis in Lutten en in De Baron in Dedemsvaart en gisteravond in De Binder in Gramsbergen. Daar kreeg men informatie over de 24-uurs wandelestafette, het opzetten van een team, fondswerving,  etc..  Ook als je wilde meehelpen als vrijwilliger kreeg je meer informatie tijdens die bijeenkomsten. Je kon je ook aanmelden als team en vrijwilliger  en ideeën geven voor het inzamelen van geld of andere ludieke acties.

Start verkoop kaars voor hoop en informatieavonden voor deelnemers. De Kaarsenceremonie.  Vanaf 23.00 uur wordt de kaarsenceremonie gehouden. Of je nou zelf aan de SamenLoop voor Hoop meedoet of er emotioneel bij betrokken bent, de ceremonie biedt iedereen de gelegenheid om stil te staan bij dierbaren die zijn getroffen door kanker.

Wat is een Kaars van Hoop? De Kaars van Hoop is een brandende kaars in een met zand gevulde papieren zak, voorzien van een boodschap. Sommigen schrijven alleen de naam van de dierbare op de zak, anderen willen er een persoonlijke boodschap of een foto aan toevoegen. Je kunt natuurlijk ook een kaars opdragen uit dankbaarheid dat iemand de kanker heeft overwonnen, of aan iemand wiens moed je bewondert. Bij het licht van al deze Kaarsen van Hoop herdenken wij onze dierbaren. Gedurende de nacht zijn de deelnemers aan de SamenLoop omringd door een zee van licht van deze bijzondere kaarsen.

Meer informatie.

Wil men meer weten over SamenLoop voor Hoop Hardenberg, kijk op onze site www.samenloopvoorhoop.nl/hardenberg en op facebook:  www.facebook.com/SamenLoop-voor-Hoop-Hardenberg.

 

samenloop 1         samenloop 4        samenloop 3        samenloop 2