Vernieuwde Zwarte Dijk en Knappersveldweg

3 juni 2016 Nieuws

Vernieuwde Zwarte Dijk en Knappersveldweg in gemeente Hardenberg.

De Zwarte Dijk en de Knappersveldweg  zijn heringericht en vernieuwd. Daarmee kwam een wens van de omgeving in vervulling en is de toegankelijkheid en verkeersveiligheid rond Attractie- & Vakantiepark Slagharen verbeterd. Vrijdag 27 mei werden de vernieuwde wegen feestelijk geopend door Wouter Dekkers, directeur van het attractiepark en wethouder Jannes Janssen.

De Plaatselijk Belangen van Slagharen en Lutten, de sportverenigingen, de motorclub en buurtvereniging hadden samen met Attractie- & Vakantiepark Slagharen en de gemeente Hardenberg een plan ontworpen voor de herinrichting van de Zwarte Dijk en de Knappersveldweg. Door deze integrale samenwerking is een breed gedragen herinrichtingsplan gemaakt dat begin dit jaar is uitgevoerd.

Het Attractiepark is populair bij Nederlandse en buitenlandse bezoekers. Ook verblijven tijdens het vakantieseizoen veel mensen op het bijbehorende vakantiepark en de Wigwamwereld. Het attractiepark is belangrijk voor de middenstand in en om Slagharen en de gemeente. Maar de populariteit  veroorzaakte ook problemen met, met name, de doorstroming op de toegangswegen. Door de herinrichting is dit nu verbeterd en is de verkeersveiligheid verhoogd. Zo is onder andere een extra rijstrook aangelegd voor vakantieverkeer dat af slaat richting het vakantiepark. Het Attractiepark en de gemeente verwachten met alle direct betrokkenen dat zowel de verkeersveiligheid als de doorstroming op de Zwarte Dijk en de Knappersveldweg is verbeterd.

zwartedijk 6

zwartedijk 5

zwartedijk 4

zwartedijk 3

zwartedijk 2

zwartedijk 1