Opening Familiesuite in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Opening Familiesuite in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

De afdeling kindergeneeskunde van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft in november 2015 meegedongen naar een jubileumbudget welke door het jubilerend 30 jarig Ronald McDonald Kinderfonds ter beschikking werd gesteld, voor diegene die een innovatief plan kon aanleveren om de zorg voor de kinderen en diens ouders te verbeteren. Het idee van onze multifunctionele gezinskamer viel hierbij in de prijzen. Inmiddels is deze kamer gebouwd en heeft de naam “Familiesuite” gekregen.

Op 7 juni werd de Familiesuite feestelijk geopend door Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Kinderfonds. De openingshandeling, het traditioneel doorknippen van een lint, werd samen verricht met plandrager kinderarts Jaco van den Hoek.

De nieuwe ruimte is bedoeld voor gezinsleden van patiëntjes die langdurig opgenomen moeten worden. Denk aan kinderen die behandeld worden tegen kanker of de gevolgen daarvan en bijvoorbeeld te vroeg geboren baby’s. Om het genezingsproces te bevorderen is het zeer wenselijk dat ouders kunnen blijven slapen.

De kamer heeft een huiselijke warme uitstraling gekregen en dient als een “niet klinische oase”. Woorden als flexibiliteit, duurzaamheid en kindvriendelijkheid hebben hun plek hierin verworven. De gebruikte materialen kunnen worden hergebruikt in de toekomstige nieuwbouw waarvan de planning is dat deze in 2019 gereed is. Tot die tijd hopen we veel kinderen en ouders een veilig en prettig verblijf te kunnen aanbieden.

familiesuite 2

familiesuite 3

familiesuite 1