Opening expositie Mia van der Moolen in gemeentehuis Hardenberg

3 februari 2017 Evenementen

Opening expositie Mia van der Moolen in gemeentehuis.

Vanmiddag opende wethouder René de Vent een expositie van kunstenares Mia van der Moolen in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. De werken zijn te zien tot en met woensdag 19  april 2017.

Mia Schipper werd geboren in 1961 in Dedemsvaart. Als kind verhuisde ze met haar ouders naar Coevorden. In 1993 keerde ze terug naar Dedemsvaart, ze was inmiddels getrouwd en kreeg drie kinderen. Het gezin ging wonen aan de Langewijk. Het huis bood de mogelijkheid tot het realiseren van een atelier en Mia pakt haar oude hobby, het maken van schilderijen, weer op. Ze volgde verschillende cursussen om zich verder te bekwamen en sinds een jaar of tien geeft Mia zelf schildercursussen en workshops.

Mia heeft geen vaste thema’s voor haar werk, al schildert ze wel vaak portretten, landschappen en dieren. Ze krijgt regelmatig de opdracht om een portret van iemand te maken, of van een heel gezin. Ook maakt ze op verzoek wel eens een schilderij van een (oude) trouwfoto. Voor Mia zijn de hoogtepunten uit haar schildersloopbaan onder andere een permanente expositie in de prachtige foyer van het Theaterhotel van der Valk in Almelo, waar ze op de begane grond en de eerste verdieping een aantal grote en zeer grote schilderijen van nationale en internationale artiesten en muzikanten exposeert. Ook de opdracht van de gemeente Hardenberg om het staatsieportret van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima voor de raadzaal te maken, vond Mia een eervolle aangelegenheid. Voor de Kotermeerstal in  Dedemsvaart maakte Mia een ontwerp van het dierenleven ter plekke, dit werd samen met leerlingen van scholengemeenschap De Zeven Linden uitgewerkt en uitgevoerd. Verder geniet Mia heel erg van de enthousiaste reacties tijdens de schilderlessen en de omgang met de cursisten. Het meest bijzondere, maar ook spannende, blijft voor haar toch de reactie van mensen die komen kijken naar het resultaat van een portretopdracht. De vaak emotionele reacties zijn voor Mia de mooiste beloning voor haar werk.

Samen met kinderen en zussen ging ze nog even naar de raadzaal waar ze in juni 2013 samen met burgemeester Peter Snijders het staatsieportret van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en waar ze nog even vertelde over het tot stand komen van dit portet.

Lokale kunstenaars.                                                                                                                                         

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het  bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen  toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.