Veelzijdige kunstexpositie Geja Leever gemeentehuis Hardenberg

Opening expositie Geja Leever in gemeentehuis Hardenberg

Op vrijdag 8 juli opende wethouder René de Vent de expositie van kunstenares Geja Leever in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. De werken zijn te zien tot en met woensdag 28 september.

Geja Leever (Groningen, 1951) tekent, schildert en maakt keramiek sinds 1990. Ze volgde verschillende cursussen op dit gebied en werkte met diverse materialen. In de tijd dat zij in Assen woonde legde zij zich aanvankelijk vooral toe op keramiek. Met drie opgroeiende zonen bleef er te weinig tijd over om ook nog aandacht aan tekenen en schilderen te besteden. Na de geboorte van haar eerste kleinkind ontstond bij Geja het idee om schilderijen te maken speciaal voor kleuters en peuters. Daarbij werkt zij vooral met vrolijke en sprekende kleuren en creëert zij voor de kleinsten een fantasiewereld waarbij zij zelf het ‘verhaal’ verder in kunnen vullen. Geja exposeerde in 2013 met deze schilderijen in het LOC-gebouw in Hardenberg.

Tijdens de expositie in het gemeentehuis in Hardenberg laat Geja zien hoe veelzijdig haar talent is. Kleurrijke en fantasievolle kinderschilderijen, portretten in zwart-wit van onder andere Russische en Duitse modellen uit de jaren ’30 en ’70, maar ook eigentijdse schilderijen en keramiek vinden een plek in de expositie. Een aantal kinderschilderijen van Geja zijn, met verhaaltjes, gebundeld in een kinderboekje.

Lokale kunstenaars

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

expogealeever 20

expogealeever 14

expogealeever 13  expogealeever 11

expogealeever 10

expogealeever 9

expogealeever 12

expogealeever 8

expogealeever 7

expogealeever 6

expogealeever 5

expogealeever 4

expogealeever 3

expogealeever 2

expogealeever 1