Opening expositie Co Hof in gemeentehuis

8 april 2016 Evenementen

Opening expositie Co Hof in gemeentehuis

Wethouder René de Vent opende vandaag de expositie van kunstenares Co Hof in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. De werken zijn te zien tot en met woensdag 6 juli 2016.

Co Hof werd geboren in Dalfsen en groeide op in Nieuwleusen. Sinds 1975 woont zij in Balkbrug, waar ze dagelijks geniet van het uitzicht op het prachtige Reestdal. Eind 2001 begon Co met schilderen en nog steeds experimenteert zij volop. Ze schildert graag mensen en dieren, maar vindt het ook leuk om abstracte voorstellingen, waarbij het verband met de zichtbare werkelijkheid verdwijnt, te maken.

Technieken
Co heeft zich door de jaren heen verschillende onderwerpen en technieken eigen gemaakt. Ze begon met het tekenen van poezenkoppen en ging vervolgens over tot het maken van aquarellen, dit schilderen met waterverf leerde ze van haar buurvrouw. Daarna was het tijd om te leren werken met acrylverf en volgde ze een cursus tamponneren. Kunstenaar Gijs Dragt, woonachtig in Oudleusen, leerde Co het ‘durven schilderen’. Momenteel volgt Co lessen bij Leonarda van Eijk in Dedemsvaart, naar haar zeggen ‘een hele goeie docent’. Co is nog lang niet uitgeleerd en hoopt nog vele werken te mogen maken. Het werk van Co was al tijdens verschillende exposities te zien.

Lokale kunstenaars
Lokale kunstenaars In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

cohoh 3

 

cohoh 10

cohoh 8

cohoh 9

cohoh 7

cohoh

cohoh 5

cohoh 4  cohoh 2

cohoh 11

cohoh 1