Open huis fotostudio Dook van Gils

Open huis fotostudio Dook van Gils

Precies tien jaar nadat Fotovakvrouw Dook van Gils stopte met haar fotostudio, heeft ze weer een nieuwe, eigen studio en wel aan de Vermeerstraat 11c in Ommen. Hoewel ze in de afgelopen tien jaar verschillende werkzaamheden had, waaronder schrijven voor het Rond Ommen, is ze altijd blijven fotograferen – zij het in veel mindere mate. “Juist de combinatie schrijven en fotograferen is echt heel leuk,” zegt ze, “dus met schrijven ga ik gewoon door.”

En dan toch weer een studio? “Ja, bij toeval. Een collega-fotograaf vroeg me onlangs of ik belangstelling had zijn studio over te nemen. Mijn eerste reactie: ‘Bedankt voor het aanbod, maar nee, hoor.’ Toen echter bleek dat de ruimte groot genoeg was om daar ook mijn fotocursussen te geven, had ik al snel de sleutel van de studio in handen. De eerste portretten heb ik er inmiddels gemaakt en ook een cursusavond daar ging prima,” laat ze weten.

Vanzelfsprekend zijn (familie)foto’s op een buitenlocatie ook altijd mogelijk, mits het weer dat toelaat. “De natuur in het Vechtdal is prachtig, dus daar maak ik graag gebruik van. Maar het prettige van een studio is, dat je daar altijd ideale omstandigheden hebt,” vertelt Dook, “Droog, geen wind, niet te koud. Ik fotografeer heel graag op locatie, maar met regen of harde wind werk ik toch liever in een studio. Die heb ik de afgelopen jaren soms wel gemist.”

Natuurlijk is er een aanbieding: Een professionele digitale profielfoto voor gebruik op social media voor slechts 6,50 euro, daarvan gaat dan ook nog eens 20 procent naar goede doelen. Het maken van die foto’s kan tegen contante betaling (geen pin) op woensdag 6 juli van 9.30 tot 10.30 uur en op vrijdagavond 8 juli van 19.00 tot 20.00 uur. Verder uitsluitend op afspraak.

Om de nieuwe start te vieren, houdt Dook van Gils open huis op zaterdag 2 juli. Van 13.00 – 17.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe studio, Vermeerstraat 11c in Ommen. Zie ook www.dookvangils.nl

dook1