Open dag Ouderenzorg Saxenburgh Groep

3 oktober 2015 Evenementen
Zaterdag 3 oktober van 10.00 tot 15.00 uur hield de Saxenburgh Groep een Open dag Ouderenzorg op vier zorglocaties in de regio. Wethouder Jannes Janssen van de gemeente Hardenberg verrichte de kick-of  in Zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen. Hij deed dat op bijzondere wijze. Op een zorgfiets kwam hij aanrijden, met voorop in haar rolstoel mevrouw Hutten.  Samen reden ze door de papieren deur van ’t Welgelegen om de Open dag officieel te openen. Na toespraken van Jannes Janssen en Pauline  Terwijn van de Raad van Bestuur, ging men aansluitend koffie drinken met de bewoners van het zorgcentrum en deed men mee met een eerste rondleiding.

Nijenhaghen in Ommen, Oostloorn in Hardenberg, ’t Welgelegen in Gramsbergen en Aleida Kramer in Coevorden waren zaterdag dus de locaties die waren opengesteld. De overige ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep waren er met presentaties vertegenwoordigd. Doel van de open dag was om mensen kennis te laten maken met de wijksteunpunten en de vele mogelijkheden van zorg en ondersteuning bij het ouder worden. De Open dag had als thema meegekregen: ‘Zorg in beweging’. Dit thema is letterlijk en figuurlijk genomen.

Op alle deelnemende locaties waren er rondleidingen en bijna overal kon men een appartement te bezichtigen. Het bureau Zorgcontact van de Saxenburgh Groep en de Samen Doen teams van de gemeenten gaven uitleg over de betekenis van gewijzigde wet- en regelgeving in de ouderenzorg. Tevens waren er presentaties van wonen met zorg bij de Saxenburgh Groep, informatiestands van vrijwilligerswerk, uitleg over hulpmiddelen, geheugen testen, Zorg Thuis, proeverijen, bewegingsactiviteiten, workshops, film over bewegen met ouderen, de cliëntenraden presenteerden zich, patiënten- en belangenverenigingen waren vertegenwoordigd, en er waren fiets- en wandeltochten uitgezet en een virtuele fietstocht door Hardenberg. ‘Special lady’s’ zorgden voor de komische noot, met live muziek en nog veel meer.