Op bezoek bij wethouder: supertalent Niek Meijerink gehuldigd!

2 november 2016 Evenementen

Supertalent grasbaanraces Niek Meijerink gehuldigd!

Tijdens de kampioenswedstrijden eind september op De Brink in het Drentse Annen werd de 9-jarige Niek Meijerink uit De Krim, Nederlands Kampioen grasbaanraces 50 cc. Ja, negen jaar is hij nog maar, en samen met zijn ouders, broer en zusje kwam hij naar het gemeentehuis om gehuldigd te worden door wethouder Douwe Prinsse. Hij nam ook de mooie krans mee naar het gemeentehuis die hij voor zijn kampioenschap gekregen heeft. Een grasbaanmotor is alles voor Niek, maar niet hij alleen.  Ook zijn oudere broer Leon en jongere zusje Sanne zijn fanatiek met grasbaan bezig.  Na het behalen van de Nederlandse titel in Annen en na de huldiging werden Niek en zijn ouders traditie getrouw in het water gegooid.

Op school, cbs De Bron, reed hij met de motor door een erehaag van  de leerlingen rijden. Directeur Bert Slot had alleen maar lovende woorden voor Niek en overhandigde hem een shirt als aandenken. Glunderend van oor tot oor nam Niek die in ontvangst.

Niek begon al vroeg, toen hij ongeveer drie jaar was reed hij al op een quad, het zit in de familie want ook zijn grote broer Leon is zo begonnen. Vanaf zijn vijfde jaar in 2013 heeft hij aan grasbaanwedstrijden meegedaan bij de VTBM (Vereniging ter bevordering van de motorsport). Eerst bij de Toppers in de dop 50cc (de allerkleinsten die beginnen met grasbaanrijden). Hier werd hij in 2014 eerste in het klassement. In 2015 begon hij in de 50cc en dat jaar werd hij derde in het kampioenschap. Maar al in 2014 kreeg hij op de kampioenshuldiging van de VTBM een aanmoedigingsbeker. Dit is een wisselbeker die elk jaar aan een ander door wordt gegeven. Maar dit jaar reed hij voor het eerst grasbaanwedstrijden bij de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) in de 50cc klasse. Dit is een landelijke organisatie die wedstrijden organiseert in verschillende takken van motorsport. Van de tien wedstrijden wist hij er zeven te winnen. Ook rijdt hij dit jaar nog weer bij de VTBM waar hij derde staat in het kampioenschap. De hele familie is met het motorvirus besmet want ook zijn zusje Sanne is vorig jaar begonnen en rijdt nu bij de Toppers in de dop. Daarnaast heeft Niek als voorbeeld zijn neef Dave Meijerink uit Schuinesloot die als zestienjarige al veel overwinningen op zijn naam heeft staan.

niek-meijerink-1

niek-meijerink-4

niek-meijerink-2

niek-meijerink-3