Ondernemershuis voor het Vechtdal

17 oktober 2015 Nieuws

Ontmoeten & kennismaken, informeren & kennisdelen, adviseren & begeleiden en leren & profiteren. Dat zijn de fundamenten voor het Ondernemershuis voor het Vechtdal dat op 16 oktober van start is gegaan. Het dient dé verbindende plek voor succesvolle ondernemers in de regio te zijn. Met een compleet aanbod aan kennis en informatie op het gebied van innovatie, onderwijs en financiering, ondersteunt het Ondernemershuis de ondernemers bij het vergroten van hun zakelijke succes. Tijdens de activiteiten die het Ondernemershuis organiseert, ontmoeten ondernemers elkaar en de regionale partners van het Ondernemershuis. Het motto luidt: ‘Samen staan we sterk’.

Het Ondernemershuis kent ook de Vechtdal Academie, een platform om van elkaar te leren en talenten aan de regio te binden. Zo helpt het Ondernemershuis de ondernemers om de kansen en mogelijkheden die er binnen en buiten de regio liggen om te zetten in zakelijk succes.

Het Ondernemershuis is onafhankelijk en opereert zonder winstoogmerk. Een groot aantal lokale en regionale partners zetten hun expertise, kennis en kunde bij het Ondernemershuis voor de ondernemer in. Zo is er een nauwe samenwerking met Kennispoort regio Zwolle op het gebied van innovatie. PEC Zwolle preses Adriaan Visser was gekomen om zijn visie op ondernemerschap en het belang van samenwerken in de regio uit te leggen. Daarnaast werkt het Ondernemershuis samen met founding partners Gemeente Hardenberg, Vrieling Assurantiën Hardenberg, De Jong & Laan Accountants, Rabobank Vaart en Vechtstreek en Dion Groep en met zakelijk partners. Zij ondersteunen het Ondernemershuis en helpen ondernemers met vragen  veelal in eerste instantie kosteloos verder.

De opening van het Ondernemershuis vloeit voort uit de Economische Uitvoeringsagenda voor de regio Hardenberg. Als onderdeel hiervan worden verschillende activiteiten uitgevoerd. Het is een belangrijke volgende stap om de doelen uit deze Economische Uitvoeringsagenda te behalen en op koers te blijven voor een sterke en verbrede economische structuur in de regio Hardenberg in 2020.

Tijdens de bijeenkomst in de lounge van de Rabobank Vaart en Vechtstreek werden naast Matchmaking met de aanwezigen ook de namen van de winnaars bekend van ‘Starter van het jaar 2015’ en ‘Ondernemer van het jaar’. Na een pitching van  de laatste drie  in beide categorieën uit totaal zo’n zestig kandidaten waren dat respectievelijk  Mijn Waterfabriek  en Hak4t Groep. Proficiat beiden!