Olympia’s Tour start met ploegentijdrit in Hardenberg

18 juni 2016 Evenementen

Olympia’s Tour start met ploegentijdrit in Hardenberg

Olympia’s Tour start op dinsdag 27 september in de gemeente Hardenberg, waar de renners een ploegentijdrit krijgen voorgeschoteld met een lengte van 20,3 kilometer. Met het vastleggen van de openingsetappe is het routeschema van de oudste etappekoers van Nederland rond, waarmee de wedstrijd organisatorisch staat. Hardenberg was in 2005, 2006 en 2007 ook al gastheer van in totaal vier ritten in Olympia’s Tour. In dat laatste jaar zag het publiek Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot winnen in zijn eigen gemeente en boekte de latere Touretappewinnaar Lars Boom een ritzege in de individuele tijdrit.

Dit jaar is de gemeente Hardenberg ook het decor voor de Leontien Ladies Ride en met nu ook de start van de Olympia’s Tour, biedt Hardenberg twee topfietsevenementen voor zowel mannen als vrouwen. Olympia’s Tour start vanuit het gemeentehuis Hardenberg De etappe voert door twee steden van de gemeente; Hardenberg en Gramsbergen. De rit start vanuit het gemeentehuis van Hardenberg en finisht voor dit gebouw aan de kant van de Bruchterweg. Wethouder Douwe Prinsse is blij Olympia’s Tour opnieuw in de gemeente te mogen verwelkomen. “Samen met vele ondernemers en in samenwerking met Stad Hardenberg Promotie en HWV Hardenberg hebben we de Olympia’s Tour wederom naar Hardenberg toe kunnen halen. Onze sportieve gemeente is bij uitstek dé plek voor dit wielrenfestijn en biedt ook de kans om onze eigen talenten Chiel Breukelman uit Gramsbergen en Justin Timmermans uit Hardenberg in actie te zien in deze wedstrijd voor de beste wielerbeloften ter wereld.” De gemeente Hardenberg bracht behalve Vermeltfoort (voormalig renner van de Rabobank-profformatie) de afgelopen jaren nog een beroepsrenner voort: Albert Timmer uit Gramsbergen. De renner van Giant-Alpecin reed dit jaar de Giro d’Italia en zit in de voorselectie van zijn team voor de Tour de France.

Ploegentijdrit: mooiste onderdeel

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is verheugd de wedstrijd organisatorisch rond te hebben en kan zich nu richten op het verder invullen van de sponsoring van de wedstrijd, die van 27 september tot 2 oktober wordt verreden. “We zijn heel blij dat we de wedstrijd kunnen beginnen met een ploegentijdrit, in onze ogen één van de mooiste onderdelen van de wielersport, waar de prestatie van het gehele team goed tot zijn recht komt. Door dit onderdeel op de eerste dag te laten plaats vinden, zijn we er zeker van dat ploegen niet incompleet van start moeten gaan. Een risico dat je wel loopt later in de week, als renners geblesseerd of ziek hebben moeten opgeven. In zijn geheel hebben we een mooi, evenwichtig etappeschema met een ploegentijdrit en een individuele rit tegen de klok, ritten door het vlakke Nederlandse land waar het opletten is voor waaiervorming en een prachtige finale in Zuid-Limburg.” Het complete etappeschema van Olympia’s Tour ziet er als volgt uit: 27/09: 1e etappe Ploegentijdrit Hardenberg 28/09: 2e etappe Assen-Assen 29/09: 3a etappe ‘s-Heerenberg-Emmerich (t) 29/09: 3b etappe Ulft-Gendringen 30/09: 4e etappe Zutphen-Zutphen 01/10: 5e etappe Reuver-Reuver 02/10: 6e etappe Margraten-Noorbeek.

Bekijk hieronder archiefbeelden uit 2007 met de start en finish op de Europaweg en foto’s van gister van de persconferentie, het symbolisch lossen van het startschot door de wethouder en de ondertekening van de afspraken in het gemeentehuis van Hardenberg.

oltoer 1

oltoer 2

oltoer 3

oltoer 4

oltoer 6


huldiging-web

ORvN2007 10

ORvN2007 9

ORvN2007 8

ORvN2007 7

ORvN2007 6

ORvN2007 5

ORvN2007 4

ORvN2007 3

ORvN2007 2

ORvN2007 1