Oldemeijercross van Spurt ’88

17 oktober 2015 Fotoreportages

In goede samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert Spurt ’88 jaarlijks de Oldemeijercross. Een schoonheid onder de crosswedstrijden, staat er op de website. Inderdaad! Maar er staat ook: vergis je niet, de heuvels en het mulle zand zijn flinke kuitenbijters!

Deze wedstrijd kent ieder jaar meer deelnemers, mede doordat op diverse afstanden gestreden kan worden. Zo ook dit jaar weer, op een aangepast parcours. Spurt ’88-er  en deelnemer Henk van Duuren stuurde een verslagje, waarvoor heel hartelijk dank.

“Onder prima omstandigheden is op zaterdag 18 oktober de Oldemeijercross gehouden. Deze cross, deel uitmakend van de  Vechtdal crosscompetitie, heeft een gevarieerd parcours met veel beklimmingen, steile afdalingen, kronkelende bospaden en per ronde het overmeesteren van twee strandpassages. Door werkzaamheden aan twee bruggetjes moest het parcours aangepast worden. Dit pakte goed uit. De cross werd daardoor zwaarder en dit sprak het grote veld van maar liefst 380 deelnemers bijzonder aan.

De organisatie, verzorgd door atletiekvereniging Spurt’88, maakte voor het eerst gebruik van elektronische tijdwaarneming. Zo krijgt iedere deelnemer exact de tijd die bruto en netto is gelopen. Dankzij de vele vrijwilligers verliep alles van een leien dakje. Een groot aantal toeschouwers genoot van de wedstrijden, het fraaie herfstweer en de prachtige omgeving van de Oldemeijer.

Om de ereplaatsen werd fel gestreden en ondanks het zware parcours werden er snelle tijden gelopen.

Bij de 1 km eisten bij de categorie jongens Wesley Boers in 4.09 en Seán de Putter met 3.43 de eerste plek op. Bij de meisjes waren dat Janneke Meinen in 4.50 , Suzanne Hiltjesdam in 4.09 en Esra Nijzing in 4.47.

Pim Bakker won met speels gemak de 3 kilometer in 10.53. Andere winnaars op de 3 kilometer in hun categorie waren: Britt Oplaat 12.47, Marc Bakker 11.31, Marije Dankelman 13.06.

Beste op de 6 km bleek Gertin Roke in 21.16. In de overige categorieën wonnen: Gertjan Lahuis 24.15, Albert Oldehinkel 25.17, Marieke ten Brinke 26.24, Yvonne Meijer 25.46.

Het koningsnummer is toch de 9 km. Kars Eijsink  vocht een zware strijd uit met Rogier Wouters. Kars werd eerste in 33.27 en Rogier gaf daar slechts 7 seconden op toe en finishte in 33.34. De overige winnaars in hun categorie waren: Bennie Thunker in 35.48, Aje Niks in 37.55 en Brigit Landewe in 39.23.

Podiumplaatsen waren er voor de volgende leden van AV Spurt’88:  Seán de Putter, Jan Groot, Bert Busman, Albert Oldehinkel en Marleen Herbert.. Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl. ”

Hierna treft men een fotoalbum van diverse momenten tijdens deze cross.