Obstakelrun By DiZ: primeur in Oldemeijer!

29 februari 2016 Evenementen

Op de kalender van de website obstakels.com staat de uitnodiging! Maar het is ook een uitdaging! Want op 19 maart a.s. wordt de eerste obstakelrun in deze regio gehouden. In De Oldemeijer over een parcours van 4 km. Een parcours dat men ook twee, drie keer kan afleggen. MELD JE NU AAN, het kan nog. Dat staat  op de site van By Diz, van Dianne Zijlstra.

Obstacle runs, mud races, stormbanen, obstakellopen en de vele officiële namen van de races. Er zijn veel termen voor de diverse races die er overal georganiseerd worden. Het zijn allemaal events waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen. In Amerika de laatste jaren een enorme trend en langzaam waait dit ook over naar Nederland.  Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder, water en hindernissen tegen. Voorbeelden van obstakels zijn houten muren, het kruipen onder prikkeldraad, door sloten zwemmen, over vuur springen, over touwnetten klimmen en soms zelfs onder stroom gezet worden. Het doel is om de deelnemers de fysieke en psychologische grenzen van zijn of haar kunnen op te laten zoeken.

Dianne Zijlstra gaat deze run voor het eerst organiseren. Ze zegt: “Sinds 2012 geven wij als By Diz bootcamplessen, in o.a. de Oldemeijer. Tijdens bootcamp word getraind met verschillende doelen; velen trainen voor obstakelruns en andere uitdagingen zoals mudrun en dergelijke. Met het By Diz team hebben wij veelvuldig meegedaan aan dergelijke wedstrijden en uitdagingen in zowel binnen als buitenland. Nu is het zo ver dat wij zelf dé uitdaging hebben om zelf een run te organiseren.” Verder zegt Dianne: “We hebben een enthousiast organisatieteam samengesteld met mensen van verschillende disciplines en ervaring, die verdeeld zijn in diverse commissies. Een commissie van zes man gaat over de obstakels en het parcours en er is een sponsorcommissie met medewerking van al heel veel sponsors. Met voorop evenement sponsor Laundry Expert (voorheen Harsevoort) van Herman en Sylvia Harsevoort. Daarnaast is er o.a. aandacht voor de verkeersregeling en voor de publiciteit waaronder die op de social media.”

Sinds vorig jaar april nam Dianne Zijlstra het sportcenter aan de Lage Inkweg in Hardenberg over. Het bestaande bedrijf is verder gegaan onder naam Fit by DiZ. Zo’n 4 jaar geleden was ze met een klein groepje begonnen te trainen voor een obstakelrun. Dat is uitgelopen tot een heuse bootcampclub genaamd bootcamp ByDiz (Diz is een afkorting van Dianne Zijlstra). Wekelijks trainen zij groepen  waarin elk individu voor een eigen doel traint. Naast bootcamp verzorgt By Diz medische fitness in het Röpcke Zweers ziekenhuis.  Voor elke doelgroep biedt men lessen, trainingen en begeleiding aan. Inderdaad ‘men’. Want ze weet zich verzekerd van een fantastische groep van 24 medewerkers. Zonder een goed team zou de obstakelrun ook niet tot stand gekomen zijn. Deze groep vrijwilligers heeft de hoofden bij elkaar gestoken en maandelijks en nu zelfs wekelijks vergadert men om op 19 maart een succesvolle obstakelrun neer te kunnen zetten. Dat in samenwerking met Staatsbosbeheer, Total Outdoor en vele sponsoren met als doel om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Op dit moment hebben zich meer dan 200 mensen zich ingeschreven, al veel meer dan het aanvankelijk streefgetal van 100. Tot en met 3 maart kan men via www.bydiz.nl  nog in aanmerking komen voor de laatste startbewijzen. 

VechtdalDichtbij zal op 19 maart aanwezig zijn om daarna op deze site een fotoverslag te doen van de eerste Obstakelrun ByDiz!

obstakel foto

obstacle-run-1024x682

obstakel foto 2