Noa wilde wat! Een berg op! … Gefikst!

15 juni 2016 Evenementen

Inderdaad. Noa heeft het gefikst. Samen met vader Richard van Dijk stapte de vijfjarige op 2 juni in alle vroegte op haar sportfiets. Op weg naar de top van de Alpe d’Huez. Ze ging best goed omhoog en kwam zelfs nog redelijk fit boven, opgewacht en omgeven door alle media-aandacht. Eigenlijk wilde ze, net als Richard, nog wel een keer omhoog. Maar dat ging niet door. Een keer was genoeg voor de kleine, dappere en sportieve meid. VechtdalDichtbij kreeg bij thuiskomst van de familie Van Dijk fotomateriaal toegestuurd. Bekijk ook op deze site alle voorbereidingen (zoekvenster/loepje Noa) die Noa en de familie van Dijk deed om deze prestatie met haar te kunnen leveren en om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan de kas van KWF in het kader van de actie rond Alpe’d’Huzes.

noagehaald8

noagehaald7

noagehaald6

noagehaald5

noagehaald4

noagehaald3

noagehaald2

noagehaald1

===========================================================================================================

Uit het eerste bericht op deze site van 16 februari.

Noa wil wat! Een berg op! En niet zomaar een berg. Het is de beroemde Alpe d’Huez, de ‘Hollandse berg’ in de Frans Alpen, wie heeft er niet van gehoord. Noa van Dijk, in juli zes jaar, heeft al een paar keer meegemaakt dat haar vader Richard van Dijk meerdere keren naar de top fietste. Nu wil zij het ook, ze weet het zó zeker. Eigenlijk vorig jaar al. Ze heeft gezien en ervaren hoe Richard moest afzien om voor dat goede doel boven te zien komen. Voor het bestrijden van kanker, voor KWF, tijdens dat grote evenement dat Alpe d’HuZes heet. Want ze heeft ook beleefd dat haar geliefde oma’s die ziekte hadden. Een heeft het overleefd, twee anderen overleden er helaas aan. Ze beseft alles heel goed. Dáár wil ze voor gaan!

Met papa is ze al aan het trainen gegaan. In sportcenter Fit by DiZ van Dianne Zijlstra krijgt ze vrij onthaal, wekelijks een paar keer.

Noa site Fit 4

Noa site Fit 8

Noa site Fit 5

Scholten Cycling uit Dalen sponsorde haar vorige week een kindersportfiets, waarmee ze gaat trainen op viaducten, hellingen en op de Lemelerberg.

Noa site sch 7

Noa site Sch 6

Datzelfde bedrijf zet op Koningsdag een training simulator neer, zodat anderen ook kunnen ervaren wat zo’n inspanning door al die steile bochten bergop vergt.  Op die feestelijke dag in Baalder staat ook een suikerspinmachine  en zijn er andere lekkernijen te koop om bij te dragen aan een mooie opbrengst voor dat goede doel. O ja, in april is er een spinning marathon in Fit by DiZ.

Maar er is nog meer activiteit om geld in te zamelen. Buurmeisje Tara Hakkers verkocht samen met haar al broodjes in de kantine van het Alfa College, opbrengst 261 euro.

Noa site Alfa 3

Noa site 1 Alfa

Meer activiteiten.

Op 3 mei is er bij  Any Time Snackhuis Rembrandt in Heemse een kindermiddag met luchtkussens en stormbaan en met een verloting. Want wekenlang al loopt ze met papa of mama met een flyer langs de winkels om prijzen te vergaren.

Prijzen vooral ook voor die twee knallende bingo’s in Partycentrum Circus.  Dat is deze week al op zaterdag 20 februari. ’s Middags is het voor de jeugd, ‘s avonds voor de volwassenen. Er staat voor 4.500 euro aan prijzen klaar. Dat is de definitieve start van alles wat ertoe moet leiden dat de opbrengst van háár actie zo hoog mogelijk wordt. Haar willetje is er.

Of ze er ook in zal slagen om boven te komen? Op die beroemde top? Realistisch is dat niet, maar ze gaat er wel voor! “Maar boven komen doet ze wel!”, zegt Richard heel zeker. Al moeten zijn vriend Michel Slooven en hij haar samen sleuren. Al moeten alle fietsers onderweg naar die top daar in die geweldige, onderlinge sfeer er aan mee gaan helpen. Want zo werkt het daar, tijdens dat beroemde evenement dat Alpe d’HuZes heet, voor dat goede doel!