NK Inline-skaten weg in Ommen

29 augustus 2015 Evenementen

Twee dagen lang is Ommen sportstad. Er is een 500 m lang parcours aan de Voormars te Ommen. Daar  is het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten op de weg.

Naast olympische schaatshelden als de broers Michel en Ronald Mulder, Jan Blokhuijsen, zullen ook voormalig wereldkampioenen, Crispijn Ariëns, Mark Horsten en Manon Kamminga aan de start staan. Bijzondere aandacht zal er ook uitgaan naar de plaatselijke favorieten Sharon en Daphne Hendriks. Deze heren en dames zullen met nog z’n 350 andere inline skaters strijden om diverse nationale titels.

Het NK Inline Skaten weg biedt een zeer divers programma, waar zowel de sprinters als de heren en dames van de lange adem in actie zullen komen. Alle deelnemers zijn er op gebrand om die nationale titel in de wacht te slepen.

Vrijdagavond begon het NK met een afvalkoers voor junioren en senioren. Bij de junioren was er voor Daphne Hendriks uit Lemele een vijfde plaars weggelegd. Zus  Sharon Hendriks was succesvoller met een zilveren plak bij de dames senioren afvalkoers. Wethouder Ko Scheele mocht haar dat eremetaal omhangen. Ziehier alle UITSLAGEN.