NK dammen basisscholen in De Binder in Gramsbergen

NK dammen basisscholen in De Binder in Gramsbergen.

Damclub De Vechtstreek in Gramsbergen, die jeugddammen hoog op de prioriteitenblijst heeft staan, had zaterdag 18 basisscholen uit het hele land te gast in De Binder voor de Nederlandse Kampioenschappen schooldammen in de categorie welpen tot en met groep 6. Elk schoolteam  bestond uit 4 spelers, al of niet met reserves. Wethouder Douwe Prinsse sprak de teams ’s ochtends vlak voor de start toe en woonde de eeste zetten bij. De Koninklijke Nederlandse Dambond maakt werk van het propageren van schooldammen op een eigen website DAMZ!. Tot de deelnemers behoorde ook basisschool De Akker uit Gramsbergen voor wie het een leuke ervaring was om in dit gezelschap mee te kunnen doen. 

Het was een hele zit voor de kinderen totdat om 16.15 uur de uitslag bekend werd gemaakt door jeugdleider/bestuurslid Martin Bosch. Nederlands kampioen werd de Rehoboth school uit Ochten. 

In Woubrugge kwamen op dezelfde dag twintig basisscholen samen om aan de finale voor de basisschoolgroepen zeven en acht deel te nemen. De Sprengel uit Gramsbergen eindigde daar op de zestiende plaats. Kampioen werd daar de St. Michaelschool uit Groningen.