Nieuwbouw Kloosterhaar afgerond. Laatste sleutels overhandigd.

Nieuwbouw Kloosterhaar afgerond. Laatste sleutels overhandigd.

Op donderdag 1 juni  zijn door woningcorporatie Beter Wonen Vechtdal de laatste sleutels overhandigd aan de bewoners van de Schoolstraat in Kloosterhaar. Hiermee is het project, dat bestaat uit 10 eengezinswoningen en 10 seniorenwoningen, afgerond.

Eén van de nieuwe bewoners van een seniorenwoning is mevrouw Barone van de Kruys. ‘’Ik ben heel blij met mijn nieuwe woning. Mijn dochter komt in één van de nieuwe eengezinswoningen hiernaast, mooier kan dus niet!’’.

De bouw verliep volgens planning. Na de toewijzing van fase 1, in juli vorig jaar, is er gekeken of er voldoende animo was voor fase 2. Deze was er duidelijk en er kon meteen doorgebouwd worden. De woningen zijn opgedeeld in vier blokken van 5 woningen. Uiteraard  voldoen de woningen aan alle moderne eisen. Er zijn extra energiebesparende maatregelen getroffen door middel van een zonneboiler en zonnepanelen

Parkje.

In het midden van het project wordt een parkje gecreëerd. De eerste bomen staan inmiddels op hun plek, in het najaar worden er meer bomen en planten geplaatst. “We zijn erg blij met de realisatie van dit project. De combinatie van eengezinswoningen en seniorenwoningen bij elkaar past goed in een dorp als Kloosterhaar. Daarnaast is het parkje een mooie aanwinst voor de hele buurt.’’ aldus Gerrit Teunis, directeur van Beter Wonen Vechtdal.

Woordkunstroute.

Ook dit project wordt onderdeel van de woordkunstroute van Beter Wonen Vechtdal. Net als vele andere complexen in Hardenberg en omgeving wordt ook hier een spreuk geplaatst ter verfraaiing van het complex. Deze zal in september onthuld worden.