Nieuw in Ommen: MEYn Kracht, Loopbaanbegeleiding en HR

Nieuw in Ommen: MEYn Kracht, Loopbaanbegeleiding en HR.

Stralend schenkt ze koffie in in haar spiksplinternieuwe onderkomen; de gordijnen hangen nog maar net. Ilse Kodden werkte een tijd vanuit huis, maar dat was niet de meest ideale omgeving om mensen te begeleiden met de vraagstukken die ze hadden op het gebied van hun toekomst en hun loopbaan. De sfeervolle ruimte die ze nu heeft, aan de Vermeerstraat 10 in Ommen, kwam toevallig op haar pad en past als een handschoen.

“Ik ben hier superblij mee,” verklaart Ilse, “Ik heb vijftien jaar gewerkt als P&O-er bij bedrijven en zorginstellingen. Vorig jaar besloot ik een opleiding te gaan volgen als Loopbaanadviseur/ Loopbaancoach, omdat me dat altijd al getrokken had. De opleiding, bij Pharos in Amersfoort, was ontzettend leuk om te doen. Ik kreeg steeds meer het idee om voor mezelf te beginnen en die stap heb ik uiteindelijk gezet. Inmiddels heb ik een aantal cliënten begeleid en ik vind het prachtig om te zien wat een loopbaantraject met mensen kan doen. Je ziet ze groeien, oude zaken loslaten en zich richten op de toekomst. Veel mensen denken in beperkingen. Je kunt ook uitgaan van wat Pippi Langkous altijd zei: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan,’ dan laat je belemmerende overtuigingen los en gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Maakt niet uit wat je leeftijd is of hoeveel jaar je al in dezelfde functie zit.”

Omdat veel mensen geen idee hebben wat loopbaanbegeleiding inhoudt, kan iedereen op zaterdag 16 april van 13.30-15.30 uur terecht tijdens het Open Huis. Ook zal Ilse dan uitleggen waarom ze haar bedrijf MEYn Kracht heeft genoemd en waar de symbolen van haar logo voor staan, www.meynkracht.nl, tel. 06-38228478.

Ilse Kodden 1

Ilse Kodden 2