Natuur in Beeld exposeert in Gemeentehuis

15 januari 2016 Evenementen

Op 15 januari opende wethouder René de Vent de expositie van Fotogroep Natuur in Beeld in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. De werken zijn te zien tot en met woensdag 30 maart 2016.

Fotogroep Natuur in Beeld werd opgericht in 2003 door wijlen Steef Koning met als doel de natuur toegankelijker te maken voor de leden en voor een breder publiek door foto’s tentoon te stellen in diverse zorgcentra in Hardenberg en omgeving. Respect voor de natuur en bezig zijn met fotografie staat binnen de Fotogroep centraal. Daarnaast wordt gewerkt aan het verbreden van fotografische kennis binnen de groep, waarbij ook andere thema’s, zoals kunst en architectuur, aandacht krijgen. Fotogroep Natuur in Beeld wil laagdrempelig zijn en voor een breed publiek toegankelijk. Door het houden van fototochten, deelname aan zowel interne als externe fotowedstrijden, het uitvoeren van gezamenlijke opdrachten en het organiseren van fotografiecursussen hoopt de fotogroep haar doel, de natuur dichter bij de mensen brengen, te bereiken. In het gemeentehuis is de expositie ‘Kernen in de gemeente Hardenberg’ te zien; verschillende bekende beelden uit de gemeente, met veel herkenbare onderwerpen.

Hebben belangstellenden ook interesse in fotografie? Wil je er meer van weten?  Wil je eens een kijkje nemen op een clubavond?  Of gewoon eens deelnemen aan een van de fotomiddagen? Dat kan bij Natuur in Beeld. Elke tweede dinsdag van de maand heeft men clubavond in gebouw de Esch van de Hessenwegkerk in Heemse. Alle info bij voorzitter Henk Brink, e-mail:  h.brink1946@vodafonevast.nl .

Lokale kunstenaars. In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het  bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen  toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

expofoto 1

expofoto 6  expofoto 4

expos 2

expofoto 3