Nationaal Schoolontbijt 2016: leerlingen ontbijten met burgemeester Snijders

8 november 2016 Evenementen

Leerlingen basisschool ’t Spectrum ontbijten met burgemeester Snijders tijdens het Nationaal Schoolontbijt 2016.

Verschillende basisscholen in de gemeente Hardenberg doen mee met het Nationaal Schoolontbijt 2016. Leerlingen van groep 7 en 8 van ’t Spectrum waren deze keer door burgemeester Snijders uitgenodigd om vandaag samen met hem te ontbijten in het gemeentehuis. Hiermee ondersteunt de gemeente het belang van een gezond ontbijt voor kinderen, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Ook de wethouders René de Vent en Douwe Prinsse zaten mee aan de ontbijttafel.

Hardenberg is één van de 254 Nederlandse gemeenten waar het burgemeestersontbijt wordt gehouden tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt.  Deze actieweek sluit naadloos aan bij de gemeentelijke doelstellingen van Gewoon Gezond, waarin een gezonde jeugd in een gezonde omgeving centraal staan. “Het belang van een gezond ontbijt moet niet worden onderschat”, vertelt burgemeester Peter Snijders. “Door goed en gezond te ontbijten starten we onze interne motor op. Kinderen verbruiken gedurende de dag veel energie. Vooral voor hen is dit heel belangrijk.”

Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Snijders symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie van € 100 aan Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

burgemeestersontbijt-1

burgemeestersontbijt-2

burgemeestersontbijt-8

burgemeestersontbijt-3

burgemeestersontbijt-4

burgemeestersontbijt-6

burgemeestersontbijt-5

 

burgemeestersontbijt-9

burgemeestersontbijt-7