Motormarkt Hardenberg op nieuwe locatie als vanouds!

Motormarkt Hardenberg op nieuwe locatie als vanouds!

De Motormarkt Hardenberg werd afgelopen zaterdag voor het eerst gehouden op de nieuwe locatie bij “Manege Hoogenweg” te Hoogenweg. De toenemende organisatorische problemen op en rond de locatie van “Sportpark de Boshoek” en met name de verkeersveiligheid had de organisatie doen besluiten, met het oog op de toekomst, in samenwerking met gemeente, politie en brandweer uit te zien naar een andere locatie. Deze locatie werd gevonden in en op de terreinen van “Manege Hoogenweg” gelegen in het buitengebied van de gemeente Hardenberg. Met manege, grote tent, een mooi buitenveld en ruim voldoende parkeergelegenheid direct gelegen aan de Motormarkt, was het uiterlijk van markt niet veranderd Deze nieuwe locatie bleek dezelfde kenmerkende gezelligheid en sfeer te hebben als op de Boshoek.  

De Motormarkt Hardenberg wordt georganiseerd door de vereniging De Gasschoeve, de leden zijn vrijwillig actief om er voor iedereen een geslaagde dag van te maken. Dit maakt een toegangsprijs van 4,- euro en vrij parkeren mogelijk. Gezelligheid en een ongedwongen sfeer, ruim aanbod van motoren, bromfietsen en onderdelen staan garant voor een dag vol bezienswaardigheden. De vele bezoekers, waaronder velen al jarenlang, beschouwen de Motormarkt dan ook vaak als een dag om weer eens met oude bekenden af te spreken. 

Voor de trouwe bezoekers en de altijd terugkerende handelaren en ook voor de organisatie was het zeker even wennen, na zoveel jaar op een andere locatie. Maar in de praktijk bleek, mede door het heel mooie weer,  van wennen geen sprake. De beelden getuigen daar van.