Mooie eerste avond 61e Wandelvierdaagse Hardenberg

15 juni 2017 Evenementen

Mooie eerste woensdagavond 61e Wandelvierdaagse Hardenberg.

De 61e wandelvierdaagse Hardenberg ging gister weer van start.  Er wordt tot en met zaterdag gelopen. Op zaterdag 17 juni zal ook de 22e Klepeprstadtocht worden verlopen. Er werd evenals vorgaande jaren gestart aan de Burgemeester Schuitestraat. Het startbureau was in de hal van het Vechtdal College. Op zaterdag is de start vanaf vanaf 13.00 uur. 
Tijdens de eerste avond ging het door en langs de wijken Baalder en Baalderveld. Zie een impressie van die eerste avond. Tijdens de wandeling  was er een pauze op een grasveldje in Baalder waar de verschillende groepen wandelaars van de scholen een verfrisisng konden nemen. 

Op de afsfluitende zaterdag is er een kleutertocht die  om 15.00 uur vertrekt vanaf de Doekesschool naar De Boshoek. Hier sluiten de kleuters aan bij het defilé voor de grote intocht. De start van het defilé is vanaf sportpark “De Boshoek” om 15.45 uur.

Traditioneel wordt op de zaterdag ook de 22e Klepperstadtocht over 20 km. en de 40 km. gelopen. Die wandelaars starten al tussen 06.00 en 07.30 uur vanaf de manege op sportpark “De Boshoek”. 
Voor het defilé/intocht is dit jaar als thema gekozen “Het Wilde Westen”. Een jury bepaalt aan de start wie voor de drie originaliteitsprijzen in aanmerking komt.  Voor elke afstand zijn er dus de drie originaliteitsprijzen. (5 km., 10 km., kleuters, zaterdagmiddaggroepen). De herinneringsmedailles worden al uitgereikt op De Boshoek.
Om 15.45 uur start het defilé onder begeleiding van diverse muziekkorpsen naar de Markt. Op de Markt vindt de uitreiking plaats van de originaliteitsprijzen door de Klepperman en door voorzitter Theo van Weert. Erik Volkers zorgt daar voor de gezelligheid en de muziek.