Montmartre en koopzondag in Ommen: uitstekende combinatie!

Ook dit jaar ademt het Kerkplein in Ommen op drie verschillende dagen de sfeer van Montmartre in. Vandaag was de tweede dag toen artiesten zich met hun kunstwerken presenteerden rond de kerk  en zij lieten zien hoe kunst vanuit ieders eigen visie gestalte krijgt.  Men kon beleven hoe zij hun ‘kunsten’ beoefenden en men kon een praatje met ze maken. Want ook kunstenaars vertellen graag over hun werk. En natuurlijk kon men de zeer originele werken aanschaffen. Uiteraard boden de terrassen rond het plein een oplossing voor de dorstige mens.
Maar er was meer beleving in Ommen. Eerder deze week had men de eerste woensdag van de  Ommer Bissingh achter de rug, aangeduid als Sport en Voices. Die stond in het teken van sport en spel. Diverse sportverenigingen uit Ommen verzorgen demonstraties op de uiterwaarden van de Vecht, zoals o.a. beach- volleybal en voetbal, Hollandse spellen, sjoelen, darten, skeeleren, motorshow, racen met buggy`s, kanoraces en ponyrijden. Daarnaast werden er diverse demonstraties gegeven. Campings streden om de Camping Cup. Niet te vergeten ook was er de traditionele talentenjacht, The Voice of Ommen, op die vernieuwde Markt in Ommen. Na twee voorrondes  bij Café de Herberg, mochten de finalisten op de Bissinghdag optreden.

Na een proef in 2015, hebben de koopzondagen in Ommen hun intrede gedaan. De winkels in de gemeente Ommen zijn deze zomer op een aantal zondagen extra geopend.  De Albert Heijn en Jumbo zijn tijdens de extra koopzondagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur. De winkeliers hebben hun deuren open van 12.00 tot 17.00 uur. Deze extra koopzondagen voor de winkels en de Albert Heijn en Jumbo vinden plaats op 26 juni 2016, 24 juli 2016 (tijdens Montemartre), 31 juli 2016 (tijdens Foodfestival), 7 augustus 2016,  14 augustus 2016 (tijdens Montemartre),  21 augustus 2016, 28 augustus 2016 en 4 september 2016 (tijdens Blaasorkestenfestival). Ze laten er in Ommen geen gras over groeien om de koopzondagen kenbaar te maken, zoals te lezen is op de brug over de Vecht en op displays. Ook zijn er extra parkeerplaatsen beschikbaar gemaakt zoals op Den Lagen Oordt. En dat alles in navolging ook van zo’n 20 andere grotere plaatsen binnen een straal van zo’n 41 km die op zondag hun activiteiten met koopzondagen kennen  (bron http://www.koopzondagen.net/koopzondag/Ommen.html).

Dat het in Ommen een succes blijkt te zijn, bleek uit het levendig publiek, de volle terrassen, gecompleteerd met een quote van een van de modewinkels: ‘Het is meer dan beter dan een zaterdagmiddag!’

 

Pvakken tegenover museum web

montmartre ommen 16

montmartre ommen 15

montmartre ommen 14

montmartre ommen 13

montmartre ommen 12

montmartre ommen 11

montmartre ommen 10

montmartre ommen 9

montmartre ommen 8

montmartre ommen 7

montmartre ommen 6

montmartre ommen 5

montmartre ommen 4

montmartre ommen 3

montmartre ommen 2

montmartre ommen 1