Prachtig Midwinterhoorn Blaastreffen bij Zwieseborg

28 december 2015 Evenementen

Prachtig Midwinterhoorn Blaastreffen bij De Zwieseborg. Dat werd het inderdaad. Op  28 december organiseerde stichting Midwinterhoorn Blazers Hardenberg en omstreken  voor de 2e keer hét Midwinterhoorn Blaastreffen 2015 in samenwerking met Stad Hardenberg Promotie. Een kleine 40 blazers uit alle windstreken van het land kwamen naar zorglandgoed De Zwieseborg om de midwinterhoorn tonen zo goed mogelijk te laten horen. Het doel van dit blaastreffen is het onderling kennis maken met elkaar als blazers, met elkaars manier van blazen en natuurlijk om de geschiedenis van de midwinterhoorn en om deze schitterende traditie in stand te houden. De jury bestond uit  Henk Mink, Luuk Mink en Johan Slatman,  allen muzikaal onderlegde personen die de midwinterhoorn een warm hart toe dragen. Zij luisterden in een dichte hut de 60 blazers af, die ze dus allen maar konden horen en alleen bij nummer konden registreren. Een volledig ‘blinde’ wedstrijd dus voor de jury.

Om 16.30 uur werd het blaastreffen feestelijk afgesloten door het uitreiken van de prijzen, dit maal voor het eerst de wisseltrofeeën zoals die door de organiserende blaasgroepen uit Dalfsen, Zuidwolde en Hardenberg geregeld zijn. De prijs voor de Beste blazer traditionele hoorn ging naar Luc Odink uit Lutten van de Hardenbergse Midwinterhoornblazers. Beste blazer gekuipte hoorn werd Ben Jonker van de Veluwse Midwienterhoornbloazers. De Beste blaasgroep was de Ekelbloazers uit Zuidwolde en de Beste junior blazer prijs ging naar Aimee Nijman van de Hardenbergse Midwinterhoornblazers. Elke winnaar kreeg dus de wisseltrofee en een certificaat uitgereikt als herinnering aan de behaalde winst.

Volgens de jury was het een heel mooi concours, onder ideale omstandigheden verspeeld. Alle deelnemers hadden het goed naar de zin op de terreinen van De Zwieseborg, een ideale accomodatie voor dit treffen.

Blaastreffen 1

Blaastreffen 2

Blaastreffen 3

Blaastreffen 4

Blaastreffen 5

Blaastreffen 6

Blaastreffen 7

Blaastreffen 8

Blaastreffen 9

Blaastreffen 10

Blaastreffen 11

Blaastreffen 12

Blaastreffen 13

Blaastreffen 14

Blaastreffen 15

Blaastreffen 16

Blaastreffen 17

Blaastreffen 18

Blaastreffen 19

Blaastreffen 20

Blaastreffen 21

Blaastreffen 22

Blaastreffen 23

Blaastreffen 24

Blaastreffen 25