Marathon klaverjassen voor ’t Huis aan de Vecht: 4800 euro!

Marathon klaverjassen voor ’t Huis aan de Vecht: 4800 euro!

Ook dit jaar organiseerden de Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht weer het gezelligste klaverjastoernooi van Hardenberg e.o. .
Met Rekla2000 – 24 IS TROEF was het alweer de vierde editie van een 24 uur durend sponsor klaverjastoernooi en voor de deelnemers vooral een prachtige sportieve uitdaging.

Op vrijdag 11 november begon het toernooi om 20.00 uur en de twintig spelers nemen het dan gedurende 24 uur aan één stuk door tegen elkaar op tot en met de zaterdagavond van 12 november 20.00 uur. Om na ieder spel weer in een andere samenstelling met elkaar een kaartje te leggen. De deelnemers betaalden € 15,00 inschrijfgeld en worden voor dit bedrag gedurende de hele 24 uur van het toernooi voorzien van eten en drinken. Ze lieten zich door familie, vrienden en bekenden sponsoren om deze marathonsessie vol te kunnen houden en zo een mooi bedrag bij elkaar te spelen voor het hospice. En dat is gelukt, zonder dat er sprake was van uitval of van zwaar oververmoeide deelnemers. Nadat Gerton Odink van gastheer het Alfa College op de seconde af na exact 24 uren onder applaus de zware bel luidde, dat de marathon tot een einde was gekomen, kwam men tot de afronding van het evenement.

Allereerst werden de eerste drie prijswinnaars gehuldigd door bestuurslid Aad Kolthof gehuldigd. Wim Hiddink ging met de hoogste eer strijken nadat hij in 24 uur tijd 39.146 spelpunten op tafel had gelegd. Tweede werd Herman Kosse en goede derde  was de eerste van de dames,  Jannie Nijenhuis. Andermaal klapte men de handen op elkaar toen de opbrengst bekend gemaakt werd, want de actie had maar liefst 4800 euro voor het hospice opgeleverd. Daarna was het tijd voor het trekken van de verlotingsprijzen. Secretaris Esther Hamhuis las de gewonnen nummers op waarna de prijzen door de bestuursleden naar de winnaars (voor zover aanwezig) in de zaal gebracht werden.

 

Rekla2000 Hardenberg had zich dit jaar als hoofdsponsor aan het toernooi verbonden. Henk Zeevat van Rekla2000 was meteen enthousiast over dit bijzondere evenement toen het verzoek bij hem binnenkwam. “Het hospice in Hardenberg is een bijzonder initiatief waarin gemotiveerde coördinatoren en vrijwilligers prachtig werk verrichten. Wij willen dat graag via dit unieke 24 uur durende klaverjastoernooi ondersteunen”, zo verwoordde hij destijds.

Bekijk het foto album met de deelnemers na een hele nacht klaverjassen en vlak voor het einde van het evenement.