Lionsclub H’berg helpt Voedselbank

10 december 2015 Korte berichten

De Lionsclub uit Hardenberg schiet de Voedselbank te hulp door het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. Iedereen wordt opgeroepen om in de maand december DE-punten te sparen en in te leveren bij één van de deelnemende supermarkten. De punten worden verzilverd voor pakken koffie, die weer worden gedoneerd aan de Voedselbank van de gemeente Hardenberg en Ommen.

De Voedselbank Noordoost-Overijssel doet met 40 gemotiveerde vrijwilligers heel zinvol werk. Aan zo’n 300 geselecteerde gezinnen binnen de gemeenten Hardenberg en Ommen verspreidt de Voedselbank tweewekelijks pakketten met voedselproducten. De pakketten worden verstrekt aan mensen, die financieel in de problemen zijn gekomen en daardoor niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De producten in het pakket worden merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar gesteld. Op dit moment zijn ruim 700 personen afhankelijk van de Voedselbank en daarom is het zo belangrijk, dat veel bedrijven regelmatig goederen ter beschikking stellen.

Janny Deen van Lionsclub Hardenberg: “Wij roepen de inwoners van deze regio op om DE-punten bij ons in te leveren. De ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie, die vervolgens worden gedoneerd aan de Voedselbank”. Douwe Egberts steunt deze actie en heeft toegezegd alle donaties met 15% te verhogen. Geef dus uw DE-waardepunten nog meer waarde en stel ze ter beschikking aan onze Voedselbank! Uw waardepunten kunt u gedurende de decembermaand inleveren op de acht volgende adressen: Jumbo, Markt 1 in Hardenberg; Jumbo, Adm. Helfrichstraat 1 in Hardenberg; Albert Heijn, Van Wevelinckhovenplein 60 in Hardenberg; PLUS Alfring, De Oostermaat 60 in Gramsbergen; Albert Heijn, Markt 69 in Dedemsvaart; PLUS Nanning, Ommerweg 2 in Balkbrug; PLUS Alfring, Dr. JHC Bastingplein 18 in Bergentheim; Jumbo, Herenstraat 19 in Slagharen.

DEpunrtn web

voedselbank 2 voedselbank 1