Lindeboom geplant in de Koppeltuinen

Lindeboom geplant in de Koppeltuinen.

Op woensdag 16 maart organiseerde De Koppel een kindermiddag, die voornamelijk in het teken stond van ‘Pasen’, maar ook een beetje van de Boomfeestdag. De middag begon namelijk met het planten van een lindeboom.

In oktober vorig jaar bestond De Koppel 15 jaar. Van diverse gasten was een gift ontvangen, waarvan de linde aangeschaft kon worden. Instructeur Jan Verstraaten en student Denny Engberts van AOC De Groene Welle bereidden het planten voor. Zij hadden de boom, de boompalen en –banden opgehaald en het gat voorgegraven. Terwijl de boom recht gehouden werd, mochten de kinderen om beurten het gat met aarde dichtgooien. Het team dat de kindermiddag begeleidde, vertelde nog een paar leuke wetenswaardigheden over de linde. En nu maar hopen dat de boom aanslaat. Het is zeker de bedoeling dat er in de toekomst nog meer lindebomen in de Koppeltuinen geplant gaan worden.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. www.dekoppel.com

lindeweb