Zonovergoten Let’s dance 2015

29 augustus 2015 Evenementen

 

 

Zaterdag 29 Augustus werd onder de beste denkbare condities een fantastische 24e editie beleefd van Let’s Dance 2015, hét openlucht dansspektakel wat jaarlijks wordt georganiseerd door het inmiddels 26 jaar bestaande Dansschool Erik. Ook ditmaal werd de Markt in Hardenberg getransformeerd tot een ware ‘ballroom’ waar alle mogelijke soorten van dans getoond werden aan het in immense getale aanwezige publiek. Aan bod kwamen oa alle vormen van LesMills groepsfitness, breakdance, hiphop-streetdance, etc. Maar ook een tot de verbeelding sprekende shows Moderne Dans (volwassenen & kids) waarbij je letterlijk een speld kon horen vallen op de Markt. Verwondering alom. Eveneens veel waardering voor het inmiddels zeer populaire onderdeel Latin Solo. De vertrouwde stijldansritmes krijgen vorm in een solo uit te voeren dans. Dé mogelijkheid voor al diegenen die willen genieten op de dansvloer maar daartoe geen danspartner hebben. Speciale aandacht was er voor het top-amateur latin-american danspaar Bjorn Koster & Sanne Woltinge. Zij lieten zien op welk een hoog niveau er wordt gepresteerd in de Nederlandse eredivisie van het dansen. Het blijft bijzonder om dit tijdens een openluchtshow in Hardenberg te mogen en kunnen aanschouwen. De demonstratie-wedstrijd ‘Let’s Dance Bokaal 2015’ leverde dit jaar de volgende winnaars op; Ballroom: Raymond Wigger & Lianne Omvlee (1e prijs).  Latin American:   Sebastiaan Bulten & Marjolein Rollen (1e prijs).

De organiserende Dansschool Erik uit Hardenberg kijkt met een meer dan tevreden gevoel terug op deze zeer geslaagde middag. Opmerkingen uit het publiek over het zeer gevarieerde aanbod en hoge niveau van de shows, over de gezelligheid en energie welke van de dansvloer afstraalden maken het e.e.a. meer dan waard. Dit alles werd bevestigd door een van begin tot eind goed gevuld Marktplein alwaar men op het aangrenzend terras werd bediend door medewerkers van het inmiddels 11 jaar bestaande Partycentrum Circus.

Met deze meer dan geslaagde editie van Let’s Dance is een vervolg van dit unieke evenement voor 2016 zeker gesteld. Voor nu eerst maakt de dansschool zich op voor een prachtige Nationale Dansweek (7 t/m 12 september) waarin de nodige activiteiten en workshops plaats zullen vinden als voorbereiding op het 14 september te starten nieuwe dansseizoen. Informatie hieromtrent, evenals een uitgebreid fotoverslag van Let’s Dance 2015, is terug te vinden op www.facebook.com/dansschoolerik.