Leontien Ladies Ride zaterdag in Hardenberg

29 juni 2016 Evenementen

Alles over Leontien Ladies Ride zaterdag in Hardenberg.

Op zaterdag 2 juli vindt in de gemeente Hardenberg wederom de Leontien Ladies Ride plaats. In totaal stappen er zo’n 3.000 dames op de fiets. Om 10.30 uur opent Leontien van Moorsel samen met burgemeester Peter Snijders en wethouder Douwe Prinsse de startstraat op de Markt officieel. Om 10.35 uur geven zij gezamenlijk met Stad Hardenberg Promotie het startschot voor de eerste deelnemers. De activiteiten in het centrum van Hardenberg zijn van 9.00 uur – 18.00 uur.

Het sportieve feest voor de actieve vrouw is in 2016 alweer aan haar twaalfde jaargang toe. De Overijsselse Vecht met Hardenberg als middelpunt is de basis voor de internationale Leontien Ladies Ride op 2 juli 2016 van Emlichheim tot Ommen. Vooral de unieke sfeer, de mooie fietsroutes, de braderie-achtige entourage voor de start en de enthousiaste artiesten aan de finish maken het evenement al jaren tot een groot succes.

Routes van 35, 65 of 100 kilometer

Het evenement in Hardenberg wordt in samenwerking met de gemeente Hardenberg en Stad Hardenberg Promotie georganiseerd. De gemeente Hardenberg biedt het perfecte decor voor Leontien Ladies Ride. De dames kunnen dit jaar kiezen voor de route van 35 of 65 km, maar hebben voor het eerst ook de mogelijkheid mee te doen met ‘The Challenge’ De uitdaging is speciaal voor de dames die nog graag een ‘tandje bijzetten’ op de mountainbike of racefiets. Tijdens The Challenge kunnen de fietsers zich meten met o.a. wereldtop wielrenster Chantal Blaak over een afstand van maar liefst 100 km. Verspreid door Hardenberg treden er de hele dag een aantal shantykoren op . Aan het eind van de dag worden de fietsers door de gezamenlijk koren al zingend binnengehaald bij de finish. Meer informatie via website: www.leontienladiesride.nl

Vecht centraal tijdens route

De route gaat vanuit Hardenberg via het Engelandse Bos, Ane, Gramsbergen en de Haandrik naar Duitsland en loopt via Laar en Vorwald langs de Vechte tot bijna aan Emlichheim. Daarna gaat de route terug langs de andere kant van de Vechte via Laar, Den Velde, Loozen door Hardenberg en via natuurcentrum De Koppel en Koppeltuin naar het rustpunt bij Restaurant Rheezerbelten. Na de pauze gaan de dames van de 35 km een rondje door de Oldemeijer fietsen en van de 65 en 100 km richting Rheezerveen, Witte Paal, Stegeren, Junne, Beerze, Mariënberg, Diffelen en weer langs de Vecht via de Rheezerbrink en Vechtpark naar Hardenberg.

Puur Picknick lifestyle I natuur & workshops I market, kunst & food

Tijdens het weekend van de Leontien Ladies Ride wordt in Rheeze het unieke en inspirerende event Puur Picknick lifestyle gehouden. De zaterdag speciaal met een lifestyle market voor de deelnemende fietsers aan de Leontien Ladies Ride. Zondag 3 juli is er nog meer lifestyle, food en kunst en ook workshops. De nadruk ligt dan op de Puur Picknick, met je zelf meegenomen kleedje het weiland in en genieten van rust, natuur en slow food.

leontien2 leontien1