Leontien Ladies Ride opnieuw in Hardenberg

2 februari 2016 Evenementen

Leontien Ladies Ride 2016 op 2 juli in Hardenberg.
De gemeente Hardenberg is op zaterdag 2 juli opnieuw het decor voor Leontien Ladies Ride. Dat maakte initiatiefneemster Leontien Zijlaard-van Moorsel vandaag bekend tijdens de perspresentatie in Hardenberg. De Markt in Hardenberg is ook deze editie weer het centrale start- en finishpunt. Nieuw dit jaar is het onderdeel ‘The Challenge’, waardoor sportieve dames naast de tochten van 35 en 65 kilometer ook kunnen kiezen voor een extra uitdagende route van 100 kilometer. Deelnamebewijzen zijn vanaf nu te koop. De eerste honderd deelneemsters betalen een speciale prijs van tien euro.
Extra uitdaging: 100 kilometer Meer bewegen, genieten van de omgeving en bovenal samen sportief plezier beleven. Dat is het doel van Leontien Ladies Ride. Met dit jaar een nieuwe uitdaging! Na een succesvolle aftrap vorig jaar in de Rotterdamse editie van de ride, kunnen de dames zich in Hardenberg ook opgeven voor het onderdeel ‘The Challenge’. Dit is een extra uitdagende tocht van 100 kilometer speciaal voor de vrouwen die van ‘een kilometertje meer houden’. De kilometervreters kunnen zichzelf op mountainbike of racefiets uitdagen door zich te meten met verschillende (voormalige) profwielrensters, waaronder natuurlijk Leontien Zijlaard-van Moorsel. Daarnaast zijn er natuurlijk de routes van 35 kilometer en 65 kilometer.
Leontien is blij dat Leontien Ladies Ride weer in Hardenberg plaats vindt. “Het is fantastisch dat al die dames kunnen genieten van de mooie omgeving van Hardenberg. Vorig jaar was het al één groot feest, dat doen we dit jaar natuurlijk nog eens dunnetjes over. En wie weet worden er tijdens The Challenge records gebroken!”
Shantykoren langs de route Het evenement in Hardenberg wordt in samenwerking met de gemeente Hardenberg en Stad Hardenberg Promotie georganiseerd. Daarnaast is er dit jaar een samenwerking met het Nederlandstalig Koren Festival. Verspreid door de hele stad treden acht (shanty)koren op. Zij sluiten de dag gezamenlijk af op de Markt en halen de fietsers binnen. Roelie Brink van Stad Hardenberg Promotie: “Wij zijn super trots dat we voor de tweede keer op rij dit succesvolle fietsevenement in Hardenberg mogen verwelkomen. We gaan er weer een fantastische dag van maken met leuke activiteiten.”
De kracht van gewoon doen! Burgemeester Peter Snijders is verheugd met de komst van het fietsfestijn naar Hardenberg: “Vorig jaar hebben we al laten zien dat Hardenberg het perfecte decor is voor Leontien Ladies Ride, maar ook nu halen we alles uit de kast. Met de prachtige fietsroutes door het Vechtdal en Reestdal en de overnachtingsmogelijkheden laten we zien dat wij als regio veel te bieden hebben. Ik hoop dat op 2 juli veel inwoonsters uit de regio Hardenberg weer op de fiets stappen en genieten van een sportieve dag. Ook dat is de kracht van gewoon doen!”
Inschrijven nu mogelijk Leontien Ladies Ride wordt voor de twaalfde keer georganiseerd en ook dit jaar zijn er weer twee edities. Hardenberg bijt het spits af op 2 juli, de tweede editie vindt traditiegetrouw in Rotterdam plaats op 11 september. Inschrijven voor de twee verschillende edities en routes van 2016 kan vanaf nu via www.leontienladiesride.nl. De eerste honderd deelneemsters betalen slechts € 10,-. In februari geldt een earlybird tarief van € 12,50.

De missie van Leontien met het Leontienhuis. Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning , herkenning en gelijkwaardigheid

Bekijk de foto’s van de ongedwongen persconferentie, waar ook Leontien’s echtgenoot Michel Zijlaard op staat. Namens de organisatie van het Nederlandstalig Koren Festival waren Albert Meilink en Henriëtte Kemerink  eveneens bij de persconferentie aanwezig om een korte uitleg te geven over deze toevoeging aan het evenement. Tenslotte treft u een foto van de start aan van afgelopen jaar, waarop burgemeester Peter Snijders en  Leontien onder groot gejuich het startschot lossen op de Markt in Hardenberg.

Leontien zelf 1

Leontien zelf 2

Leontien zelf 3

Leontien zelf 4

Leontien zelf 5

Leontien zelf 6

Leontien zelf 7

Leontien zelf 8

Leontien Ladies Ride 1

Leontien Ladies Ride a