Leerlingen Boslustschool exposeren in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

21 juni 2016 Evenementen

Leerlingen Boslustschool exposeren al tien jaar in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Na een prachtige expositie in 2006 is de Boslustschool uit Ommen gevraagd een permanente expositie te verzorgen in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Tien jaar exposeren vonden zowel de Saxenburgh Groep als Boslust een feestje waard! Boslust is een school voor Speciaal Onderwijs (4-12 jaar) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (12-20 jaar), voor zeer moeilijk lerende kinderen. De leerlingen werden dinsdagmiddag getrakteerd op cake en limonade.

De schilderijen hangen in de gang van de polikliniek Gynaecologie en wisselen twee a drie keer per jaar. De schilderijen worden gemaakt door de leerlingen van het VSO tijdens de modulevakken tekenen. Zowel de leerlingen als de ouders zijn erg trots dat een werkstuk een periode in het ziekenhuis hangt. Veel ouders, familieleden en bekenden komen een kijkje nemen en als er gewisseld wordt, zijn de complimenten niet van de lucht. Het personeel van de poli en patiënten zeggen “er blij van te worden.”

Het motto van Boslust is: “Als je een potlood of kwast vast kunt houden, kan je schilderen!” Het leuke van tekenen is dat als je niet helemaal tevreden bent, je het steeds weer kunt veranderen. En als er dan zoveel complimenten komen en leerlingen zelfs schilder opdrachten krijgen, dan wordt tekenen echt een leuk vak! Op deze manier leren flink wat leerlingen hun faalangst kwijt te raken.

groepsfoto web

leerlingen_boslustschool web