Kunstenares Nel Bolte exposeert in het gemeentehuis

10 november 2016 Evenementen

Kunstenares Nel Bolte exposeert in het gemeentehuis

Medio oktober ging de expositie van kunstenares Nel Bolte in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg van start. De werken zijn te zien tot en met woensdag 18 januari 2017. De huidige expositie is een dwarsdoorsnede van het werk van Nel Bolte. Met behulp van verschillende technieken, onderzoekt ze de schoonheid van het alledaagse. Bloemen in de berm, koeien in de wei of het spel van het licht door de bomen. Met verwondering en interesse kijkt zij naar de wereld direct om ons heen. Waar anderen misschien achteloos doorlopen, valt haar op hoe mooi kleine dingen en details kunnen zijn. En hoeveel zeggingskracht het gewone kan hebben.  Op creatief gebied ziet ze steeds nieuwe uitdagingen en raakt ze niet uitgeleerd. Nel exposeert regelmatig. Dit is haar eerste expositie in het gemeentehuis van Hardenberg.

Nel Bolte kwam in 1960 voor haar werk naar Hardenberg en woont er nog steeds. Haar eerste creatieve cursussen volgde zij al in de jaren ’70 bij mevrouw Van Weerden. In een kleine houten keet aan de Burgemeester Schuitestraat leerde Nel wol- en vlastechnieken en werken met natuurlijke (kleur)materialen. Later volgde Nel in De Voorveghter onder leiding van Wil van der Linden verschillende  cursussen om zich te bekwamen in grafische technieken Ze leerde onder meer etsen, linosneden maken, sjabloneren, kartondruk en monotype. Daarna volgden cursussen portrettekenen en acryl verven (Louise Bramer) en verdiepingscursussen grafische technieken, waaronder steen- en zeefdrukken volgden. Ook volgde Nel cursussen beeldhouwen met marmer bij Linda Biemans. Ze beheerst inmiddels een groot aantal technieken, maar wil zich niet vastleggen op een enkele techniek. “Ik vind het mooi om te kijken met welke technieken en welke combinaties van technieken, het onderwerp het best uit te drukken valt.”

Lokale kunstenaars                                                                                                                                          

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het  bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen  toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

nelbolte-9

nelbolte-10

nelbolte-7

nelbolte-5

nelbolte-4

nelbolte-6

nelbolte-2

nelbolte-8

nelbolte-1

nelbolte-3