Kunst in Gemeentehuis Hardenberg

25 september 2015 Nieuws

Vrijdagmiddag 25-9 opende wethouder René de Vent de kwartaal kunst expo in het Gemeentehuis in Hardenberg. Loes Cauwe  is er te gast met haar schilderijen in acryl en olieverf. Tot en met 6 januari kunnen bezoekers genieten van de kunst van de ooit in in een artistiek gezin geboren en opgegroeide Schiedamse. Van jongs af aan was Loes intensief bezig met tekenen en schilderen. In 1978 kwam ze naar Hardenberg om later haar werk te kunnen gaan doen in het mooie buitengebied van de Hoogenweg waar ze haar inspiratiebron vindt voor haar vele landschappen en stillevens.

Kunstenaars ontmoeten elkaar.

Tevens loopt er momenteel een kleinere expositie van Tonnis Bolks uit Hardenberg. Tonnis Bolks schildert met acryl op doek en paneel. Zijn werk is realistisch en hij werkt veel met de beeldelementen herhaling, ritme en vorm. Samen met Ton Scheerhoorn exposeerde hij in het eerste kwartaal van het jaar.

Dit alles in het kader van een oproep  die de gemeente Hardenberg in 2013 aan lokale kunstenaars deed om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit. Voor info kan men terecht bij Geja Krol op het gemeentehuis (geja.krol@ommen-hardenberg.nl).