De Koppel in Hardenberg: winnende foto van schimmeldraden

18 november 2016 Evenementen

Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg: winnende foto van schimmeldraden

Het jaar 2016 staat bij De Koppel in het teken van ‘Onder de grond’. De drie exposities die dit jaar te zien waren, hadden dan ook allemaal met dit thema te maken. Een fotowedstrijd was hier een onderdeel van.

Een fotowedstrijd over paddenstoelen en een thema ‘Onder de grond’. Gaat dat samen? Ja, dat gaat heel goed samen. Want het is maar een klein deel van de paddenstoel dat boven de grond verschijnt. Onder de grond bevindt zich vaak een enorm netwerk van schimmeldraden.
Tot 20 oktober konden mensen hun foto inleveren. Er kwamen in totaal 18 prachtige en zeer gevarieerde inzendingen binnen. De jury, bestaande uit Piet Westerveld (voorzitter en fotograaf), Marijke Hagg (bioloog) en Ko van Vuure (fotograaf), kregen de foto’s onder ogen, slechts voorzien van een nummer. De winnaar was snel en eensgezind gekozen. Op 8 november vond de prijsuitreiking plaats bij De Koppel. Voorzitter Piet Westerveld opende de avond en vertelde hoe belangrijk het is om echt te kijken bij het maken van een foto en waar je op moet letten. Ook legde hij uit hoe de jury tot haar besluit kwam. Prijswinnaar was mevrouw Huisman-Noordam met een geweldige foto van schimmeldraden. Van De Koppel ontving zij een leuk pakketje met streekprodukten. En van Piet Westerveld kreeg zij een fotocursus aangeboden, die in januari van start gaat.

Na afloop was er gelegenheid om elkaars foto’s te bewonderen. Ook de juryleden bleven, zodat men om tips en uitleg kon vragen. De foto’s hangen t/m eind december in de vergaderzaal. Waarschijnlijk is er volgend jaar weer een fotowedstrijd. Informatie volgt dan tegen die tijd.

De getoonde beelden hieronder zijn een selectie foto’s van foto’s achter niet ontspiegeld glas.

koppel-fotowedstrijd-9

koppel-fotowedstrijd-8

koppel-fotowedstrijd-7

koppel-fotowedstrijd-6

koppel-fotowedstrijd-4

koppel-fotowedstrijd-3

koppel-fotowedstrijd-2

koppel-fotowedstrijd-1

koppel-fotowedstrijd-5

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone