Koningsdag in omliggende plaatsen

28 april 2016 Evenementen

Koningsdag in een aantal van de omliggende plaatsen. Een greep uit de vele activiteiten die overal gehouden werden.

VechtDichtbij ging even langs in Gramsbergen, De Krim, Bruchterveld en Lutten.

De Krim. Hier bleek al direct het nut van nieuwe evenemententerrein bij de ijsbaan. Nooit eerder kwamen zoveel inwoners af op de start van Koningsdag, zo meldde Plaatselijk Belang voorzitter Zwalastino Guichelaar. Even later verwelkomde hij in het dorpshuis een groep van 43 gedecoreerde inwoners met partners van de voormalige gemeente Gramsbergen voor hun jaarlijkse toast op de Koning met een Oranjebitter. Wethouder René de Vent voerde daar ook het woord.

dekrimweb1

Dekrimgedeco 7

Dekrimgedeco 6

Dekrimgedeco 4

Dekrimgedeco 3

Dekrimgedeco 2

Dekrimgedeco 1

Gramsbergen. Volgens traditie vond hier de aubade plaats voor zorgdentrum Welgelegen. Vanwege het kille weer bleven hier de balkonnetjes van de bewoners grotendeels leeg. In de Mommeriete was een grote tent geplaatst, nota bene over het bakhuisje en om een grote boom heen! ’s Middags was daar een optreden an JustuzzZ en was er spelvertier voor de kinderen.

Gberg 3

Gberg 2

Gberg 1

Mommeriete 5

Mommeriete 4

Mommeriete 3

Mommeriete 2

Mommeriete 1

In Lutten kwam Koningsdag ’s middag op gang. Na het hijsen van de Nederlandse vlag bij het nieuwe dorpshuis, was er een optocht en werd het gezellig in de zaal van de Olde Stee.

Lutten 3

Lutten 2

Lutten 1

In Bruchterveld waren ze, ter gelegenheid van Koningsdag, afgestapt van de optocht met versierde fietsen.  Daarvoor in de plaats kwam een wedstrijdcircuit waarop knotsgekke voertuigen soms met een noodvaart naar beneden vlogen. En met succes! Gelukkig liep alles goed af, voor zover bekend. De dag werd afgesloten werd een knotsgezellig  feest in de Heujmansbelt.

Bruchterveld 1

Bruchterveld 2

Bruchterveld 3

Bruchterveld 4  Bruchterveld 5

Bruchterveld 6

Bruchterveld 7

Bruchterveld 8

Bruchterveld 9