Kom naar de Roerige Reestdagen

Landschap Overijssel verzorgt sfeervol evenement bij De Wheem
Kom naar de Roerige Reestdagen met voor ieder wat wils!

Het is weer tijd voor de Roerige Reestdagen. In het weekend van 21 en 22 mei 2016 verzorgt Landschap Overijssel dit inmiddels traditionele evenement in en rond Bezoekerscentrum De Wheem. Met een gezellige streekmarkt, leuke kinderactiviteiten, muziek op vinyl, smaakvolle hapjes, mooie verhalen en een verrassende fietsroute is er echt voor ieder wat wils. Op beide dagen belooft het van 12.00 tot 17.00 uur gezellig druk te worden in het veelzijdige Reestdal.

Op de altijd gezellige streekmarkt bieden lokale ondernemers hun (streek)producten aan. Heerlijke gerechtjes kunnen ter plekke gegeten worden bij de verschillende foodtrucks. En wat te denken van een bakje boerenijs als smaakvol toetje? Helemaal vers zijn de ingrediënten die tijdens de zogeheten Foodwalk onder leiding van een deskundige gids verzameld kunnen worden. Een unieke manier om te proeven wat de natuur ons allemaal te bieden heeft.

Kinderactiviteiten
Ook zijn er kinderactiviteiten als ponyrijden, schminken, een reuzen bellenblaas, springkussen en knutselen met een speciaal paspoort, voor € 1, – te koop. Tussen 11.00 en 11.30 uur kunnen sportieve kinderen en hun ouders vanaf Bezoekerscentrum De Wheem starten met de Kabouter Trap fietsroute, waarbij onderweg een aantal leuke bedrijven te bezoeken zijn. Wie hieraan mee wil doen, download eerst de routeapp ‘Fietsen in Overijssel’ via Google Play Store.

Praktische informatie
Tijdens de Roerige Reestdagen brengt Meneer Funkel muziek uit de jaren dertig tot en met zestig en dat allemaal op vinyl. Tot slot zijn er diverse demonstraties en mooie verhalen uit het landschap. Kom dus ook op 21 of 22 mei 2016 tussen 12.00 en 17.00 uur naar Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. De entree bedraagt € 3, – voor volwassen, kinderen en donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis naar binnen. Iedereen is welkom!

RR 2 web

RR 1