Koks Hotel Paping winnen Klepperman kooktrofee tijdens horecavakbeurs

Afgelopen woensdag werd er tijdens Beleef – Food, drinks & more, de regionale horecavakbeurs  in de Evenementenhal Hardenberg voor de eerste keer een kookwedstrijd gehouden voor koks in de regio Vechtdal om de Klepperman kooktrofee. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Lisa Haandrikman, FL-studente van het Alfa-college. Zij deed dit samen met medescholieren. De deelnemende bedrijven waren Hotel-restaurant De Zon- Ommen, Hotel-restaurant Paping-Ommen, Restaurant Tante Pos-Ommen, Hotel-restaurant De Bokkepruik-Hardenberg en Restaurant Rheezerbelten-Hardenberg. Deze horecabedrijven hadden eerder een menu ingeleverd en werden tot de beste vijf geselecteerd. Zij mochten hun kunnen laten zien. Het was een mooi initiatief waar men een jaarlijks evenement van hoopt te maken.

Het is de bedoeling dat de BBL-leerling samen met de leermeester een culinaire prestatie diende neer te zetten. De BBL-leerling hoefde geen leerling te zijn van het Alfa-College. Er moest een driegangendiner worden voorbereid. Het mooie is dat het een klassiek gerecht moest zijn, in een hedendaags jasje gestoken. De ingrediënten moesten natuurlijk dagvers zijn en de deelnemers waren zelf verantwoordelijk voor het meebrengen van de te gebruiken ingrediënten. Het benodigde materiaal was aanwezig. De gerechten werden door twee juryleden beoordeeld.

Winnaars werden uiteindelijk de koks van Hotel Paping, Nick van Swaal als leermeester met leerling Arnaldo Katoele met hun menu Beef Stroganoff, Bouillabaise Paping en Poire Belle Hélène. Een goede tweede plaats was er voor de kookequipe van Restaurant Rheezerbelten, te weten leermeester Eric Otter en leerling Patrick Mulder.

Bekijk in het fotoalbum een impressie van de kookwedstrijden en ook beelden van de Recreatie Vakbeurs, waar onder andere Prins Carlos de Bourbon de Parme een lezing hield over ‘duurzame kansen voor open doel’. Deze kennissessie vond plaats in het Kennistheater op de beursvloer.  Prins Carlos zet zich al ruim 15 jaar in voor de versnelling van duurzaamheid en is binnen dit thema een veel gevraagde spreker op congressen en symposia. Hij bekleedt als duurzaamheid deskundige een aantal bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties, als MVO Nederland, Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, ASN Bank, De Groene Zaak, The Ex’taks Project Foundation en het Greenpeace-initiatief Questionmark. Prins Carlos is tevens directeur van de stichting Compazz, die organisaties verbindt die zich verder willen ontwikkelen in duurzaamheid en circulaire economie.

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Beursorganisator Marije van Loenen van Evenementenhal keek met enthousiasme terug op deze editie. “De beurs heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Dit leverde veel positieve reacties op bij bezoekers en exposanten.