Koetsentocht traditie op Bevrijdingsdag in Ommen

Koetsentocht traditie op Bevrijdingsdag in Ommen. 

Traditioneel vindt in Ommen de koetsentocht van De Vechtdalkoetsiers plaats op de dag dat Nederland bevrijd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo’n 30 koetsen met paarden trokken vandaag weer langs verschillende bekende plekken in Ommen.

Van hun website: ‘De Vechtdalkoetsiers hebben een traditie gevestigd. Dit jaar staat Ommen op 5 mei in het teken van “OM OMMEN”: onze prachtige dagrit door het Stuwwallenlandschap rond de gemeente Ommen en door de gemeente zelf.’

Na ontvangst met koffie en krentenwegge begon vanaf 10 uur de ochtendrit van ongeveer 14 kilometer.  De lunch werd aangeboden in het centrum van de gemeente Ommen. Tijdens de lunch vond ook de prijsuitreiking plaats. Na de middagrit in een andere omgeving volgde het defilé rondom de kerk in het stadcentrum onder het genot van een glas champagne.

“Om Ommen” is zo langzamerhand een begrip, dat garant staat voor een uniek evenement. De afgelopen jaren hebben “de oude fietsen” en ook enkele oude tractoren een geweldige bijdrage geleverd aan het succes.