Kobussen kopte HHC Hardenberg naar de overwinning

12 april 2016 Nieuws

Kobussen kopte HHC Hardenberg naar de overwinning

HHC Hardenberg heeft zaterdag een nipte 1-2 zege geboekt op vv Capelle. Het pakte daarmee drie hele belangrijke punten. Rob van der Leij en Glenn Kobussen dus scoorden voor de Hardenbergse elf. De actiefoto uit deze wedstrijd onder dit bericht is van Rick Meinen Studio.

Daarmee staat het op de derde of vierde plaats, afhankelijk van de definitieve uitslag van het duel tussen Kozakken Boys en GVVV dat vlak voor tijd bij een 0-0 stand gestaakt werd. Bij een volgende overwinning kan HHC (afhankelijk van wat Rijnsburgse Boys doet) al zeker zijn van plaatsing in de Tweede Divisie die volgend voetbalseizoen nieuw van start gaat.  Het puntenverschil met koploper Katwijk is nog steeds vijf. Mocht Katwijk intussen een misstap maken dan kan de laatste competitiewedstrijd (met nog vier wedstrijden te gaan)  tegen datzelfde Katwijk weleens van beslissende betekenis voor het kampioenschap. Kán dus. Afhankelijk van wat andere kandidaten doen, maakt HHC dan nog steeds kans daarop.

Een week eerder was DVS Ermelo als morele winnaar uit de wedstrijd tegen HHC op De Boshoek gekomen. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, terwijl HHC Hardenberg de winst had verdiend. Door de puntendeling was het verschil met koploper vv Katwijk opgelopen tot vijf punten.

Bekerwedstrijd van donderdagavond

Deze week staat de district bekerwedstrijd op het programma tegen RKZVC. Die wedstrijd in de halve finales wordt donderdagavond om 20 uur gespeeld op De Boshoek. Dit in tegenstelling tot a.s. zaterdagmiddag zoals op sommige websites staat. In een matig duel won HHC Hardenberg zonder groots te spelen de vorige wedstrijd met 1-0 van hoofdklasser SVZW. Voor ongeveer vijfhonderd toeschouwers tekende verdediger Hamid Zarbaf toen voor rust voor de enige treffer.

Trainer en speler nieuws

Deze week zal er vermoedelijk ook duidelijkheid komen over de functie van coach Marcel Groninger. Zoals bekend zouden er ook mogelijkheden voor hem zijn voor de full time functie van eerste assistent-trainer bij FC Groningen.  Althans, dat staat te lezen op Social Media.

Pim de Jonge maakt na dit seizoen de overstap naar HHC Hardenberg. Momenteel voetbalt hij bij HZVV, dat uitkomt in de Hoofdklasse C. Daar begon hij ooit met voetballen toen hij vijf jaar oud was en sindsdien heeft hij nooit ergens anders gevoetbald.

Andrej Piljic en Hoeseb Yakob hebben hun eerste contract bij HHC Hardenberg getekend. De twee spelers, die al twee jaar als stagiair meeliepen bij het eerste elftal, tekenden een eenjarige overeenkomst. Beide spelers, die uitkomen op het middenveld, kwamen medio 2014 over van PH Almelo.

Danny Bouws speelt volgend jaar in het shirt van HHC Hardenberg. De 22-jarige voetballer tekende een contract voor één seizoen bij de huidige  Topklasser. Hij komt over van FC Emmen, waar hij op amateurbasis speelt. Bouws is geen onbekende bij HHC. In 2014 trainde hij al tien keer mee en kwam zelfs kort in actie in de gestaakte oefenwedstrijd tegen VV Staphorst.

CAPELLE-HHC-hr-107 web